03 жовтня 2014

Шведів атакують п'яні лосі

79545.jpgДля однієї з мешканок Швеції вечірня кінна прогулянка ледь не завершилася трагедією: несподівано її стала переслідувати група агресивних лосів. Як повідомляє ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ, цей випадок стався в Вестерноррланд, розташованому в центральній частині Швеції. Ймовірно, лосі попередньо об'їлися яблук, що заграли, що й спровокувало їх агресивну поведінку, пишуть Вести.Ru.

Перелякана шведка подзвонила в поліцію близько сьомої вечора і повідомила, що за нею та її конем гналися "божевільні" лосі. За словами постраждалої, через деякий час вони відстали і припинили переслідування.

Заступника голови поліції Вестерноррланд Йана Лідена така поведінка лосів не збентежило. "Тварини часто п'яніють, наївшись фруктів, що заграли, які люди викидають в лісі. Такі випадки щороку бувають", - зазначив він.

У поліції Швеції згадали відразу кілька подібних випадків. Торік лосі забралися у двір жителя Стокгольма і захмеліли, наївшись палих яблук. Господаря ділянки, що прийшов додому,  лосі в будинок не пустили. Законний власник викликав поліцію, але тварини розсудливо зникли до приїзду охоронців порядку.

Ще один випадок стався в 2011 році, коли лосиця в пошуках яблук, що заграли, залізла на яблуню, а злізти не змогла. Спочатку місцеві жителі спробували самостійно допомогти тварині, але в підсумку довелося викликати рятувальників.

Заступник голови поліції радить жителям не викидати фрукти в ліс, а в зв'язку з нинішнім інцидентом правоохоронці не мають наміру робити які-небудь заходи із затримання сп'янілих тварин.

http://www.wildlife.by/node/31798

0 коммент.:

Дописати коментар