18 січня 2015

Вивезення лисю з Україну



10:22:16
ТОМЕНКО М.В.
І принагідно, Володимир Борисович, до вас прохання. Я стурбований тим, що принциповий законопроект, який ми з комітетом Віктора Галасюка подали, про мораторій на вивезення ЛИСЮ з Україну (див. відеозапис)  вночі знятий з порядку денного. Я розумію, що звичайно з "антильськими" прокладками і з мафією у "… Соnsulting" (мова йде про Укрлісконсалтинг) мені важко боротися, грошей у мене бракує.
Але якщо Погоджувальна рада поставила цей законопроект, і комітети, депутати його не знімали, то він повинен розглядатися тут. А не Антильські острови повинні керувати нами.
Тому у мене прохання – не треба знімати без комітетів закони.



...
11:46:44
ЄДНАК О.В.
Пане міністре, у мене є два запитання. Стосовно 1567, він скасовує дію закону 1999 року, в якому в перелік включено близько 300 державних лісогосподарських підприємств. В 1567 їх немає, вони виключені. У вас є плани приватизувати 270 держлісгоспів? Будь ласка, дайте відповідь на питання.
І друге питання полягає в тому, що  державники зазвичай не продають державні підприємства в кризу, коли за них держава виручить в рази менше, ніж це можна виручити під час піднесення економічного. Також… А, власне, політики, бізнесмени вони зазвичай виставляють підприємства на продаж, коли вони можуть їх скупити, завівши гроші через офшори, за безцінь. Теж, будь ласка, дайте відповідь.

АБРОМАВИЧУС А. Если вы следите за деятельностью Кабинета Министров до того как образовался, образовалось новое правительство, было вынесено ряд предприятий на приватизацию. Когда мы пришли в новое правительство, мы сняли с приватизации, некоторые предприятия предлагалось продавать частично 25 декабря. 25 декабря прошлого года, вы знаете, это все отдыхают в Европе, а мы тут продаем, распродаем имущество. Поэтому позиция Кабинета Министров остается такая же, что в такое время в данный момент приватизировать не надо ничего, хотя ми придерживаемся мнения, что государство плохой собственник ,что в Украине, что в большинство других странах. Поэтому мы: улучшаем стандарты корпоративного управления; меняем директоров та, где нужно менять; делаем независимое, институт независимых директоров, наблюдательные советы. И тогда, когда рыночное условие поможет меняем процесс, по которому оперирует Фонд держмайна и так дальше. Делам возможным государству нанять советника по приватизации, чего в некоторых случаях в данный момент нет. Например, по "Центрэнерго" у государства не было советника, что не соответствует мировой практике. И только тогда будем продавать. Этот список необязательно означает какой-то, сразу начало какой-то массовой приватизации. Сначала все почистим, процесс улучшим и только тогда будем продавать предприятие. Про первый…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, я думаю, що можемо…

АБРОМАВИЧУС А. Роман Качур отвечает – заместитель министра экономики.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка.

КАЧУР Р.П. Це питання обговорювалося на комітеті. Держлісгоспи не попадають під критерії статті 5. Але ми готові погодитися і включити їх, оскільки першочергово немає таких якби… ініціативи по цій категорії підприємств.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.
...
11:52:41
ЛЕВЧЕНКО Ю.В.
Левченко, "Свобода". Значить, товариство, і всі слухачі, шановні українці! Це злочинний проект, Янукович у Ростові взагалі сміється і шкодує, що він це все не провів. Він дуже шкодує!
Тому ми закликаємо за це не голосувати. Ви зараз пропонуєте повністю виключити тисячу державних підприємств, приватизувати їх – замість того, щоб використовувати їхні надходження на наповнення  бюджету.
Приватизувати спиртову галузь, приватизувати лісогосподарство, приватизувати нафтопроводи магістральні, приватизувати "Укрзалізницю" – все приватизувати. Але пенсіонерам пенсії скоротити, мінімальні зарплати скоротити все  скоротити – це бандитський злочинний проект.
Тому, якщо є тут у залі нормальні народні депутати, які за народ, а не за свої кишені, закликаю зараз  прийти до трибуни і зупинити цю вакханалію.

http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/5762.html

0 коммент.:

Дописати коментар