19 березня 2015

Найстрашніші і небезпечні ліси нашого таємничого Світу - фото

Сайт Моя Планета пропонує добірку 7 найстрашніших лісів планети.

П'яний ліс

На березі Оки недалеко від села Тирново в Рязанській області зростає так званий П'яний ліс - це прямокутник кріворастущіх хвойних дерев. Цікаво, що зігнулися і переплелися в цьому місці тільки хвойні дерева, а листяні стоять прямі, як звичайно. Дослідники і вчені неодноразово намагалися розгадати загадку П'яного лісу і зійшлися на думці, що має місце геомагнітна аномалія.
Кривий ліс зустрічається в деяких місцях планети, у тому числі він є на плюєте на узбережжі Балтійського моря. Там хвойні дерева виглядають так, ніби їх згинав і закручував велетень, через що ліс отримав назву Танцюючий.

За однією з наукових версій, причиною викривлення могла стати реакція дерев на вихровий магнітне поле: воно закрутило осі дерев і створило надзвичайний краєвид.
Також аномальне криволісся можна побачити в околицях села Нове Царново в Західній Польщі. Близько 400 викривлених дерев, повернутих на північ, були посаджені німцями під час окупації в 1930 році. За припущенням вчених, з гнутих деревини німці збиралися робити меблі, корпуси суден і пристосування для плугів, проте як саме вони домоглися дивного вигину стовбурів - невідомо.



Улюблений ліс самогубців

У Японії є зловісне місце - Аокігахара. Це густий ліс біля підніжжя гори Фудзі на острові Хонсю, який понад півстоліття користується популярністю у місцевих самогубців. З 1970 року поліція займається регулярними пошуками тіл в Аокігахара і щорічно знаходить від 70 до 100 трупів. Найбільш поширені способи відходу з життя в лісі - повішення або отруєння медикаментозними препаратами.

Зрозуміло, влада та соціальні організації намагаються перервати традицію і запобігти новим смерті. На вході висить табличка: "Ваше життя є безцінним даром від ваших батьків" - і вказаний телефон служби довіри. Однак самогубства поки не перестають бути популярні в Японії: у 2014 році було зареєстровано 25 374 випадки суїциду (у 2003-му їх було 34427).

Аокігахара займає друге за популярністю місце в світі для прощання з життям після моста Золоті Ворота в Сан-Франциско і, якби не снують туди-сюди туристи, можливо, побило б цей скорботний рекорд. Про ліс самогубців написані книги, зняті фільми, заспівані пісні, які романтизують і популяризують це місце. Наприклад, у книзі японського письменника Ватару Цурумі "Повне керівництво по самогубству" Аокігахара рекламується як найкраще місце, щоб померти, - і її іноді знаходять поруч з тілами.

Місце для побачень з НЛО

Румунський ліс Хойя-Бачу відомий як паранормальна зона. Місцеві жителі і деякі вчені, за їх словами, спостерігали тут непізнані літаючі об'єкти, чули голоси, бачили неясні фігури і обриси. Люди прозвали ліс Бермудським трикутником і намагаються його уникати, а ті, хто все ж відвідує, скаржаться на головні болі, запаморочення, нудоту та інші нездужання.

Про ліс ходять легенди: ніби тут пропав пастух з двома сотнями овець, одна жінка втратила пам'ять, а одного разу п'ятирічна дівчинка зникла і з'явилася через п'ять років, анітрохи не подорослішавши.

У 1960-х роках тут оселився вчитель біології Олександр Сіфт: він зробив велику кількість фотографій можливих НЛО, невпізнаних свічень і силуетів, а також вивчав феномен "лисою" поляни - абсолютно круглого, позбавленого рослинності ділянки землі в лісі, який місцеві вважають порталом в інший вимір. Порівняльний аналіз грунту показав, що земля на галявині і з інших ділянок лісу нічим не відрізняється, а значить, наукового пояснення феномену немає.

Сіфт зазначав, що, за словами місцевих жителів, НЛО частіше зустрічається саме в цьому районі. Надалі дослідження продовжив військовий інженер Еміль Барні. Він зробив знімок, який пізніше деякі порахували самим чітким і достовірним зображенням НЛО в Європі. Аномалії лісу описав також вчений Адріан Петрут в книзі "Явища лісу Хойя-Бачу".



Ліс кричущих примар

Біля англійського села Плаклі в графстві Кент є Кричущий ліс, який вважається місцем проживання привидів. За легендою, в XVIII столітті місцеві жителі вбили в цьому лісі розбійника і він досі бродить і хоче помститися. Крім нього, в цих місцях нібито водиться полтергейст і бродять духи інших небіжчиків, в тому числі що повісилися на деревах полковника і вчителі. Місцеві жителі запевняють, що рано вранці з лісу доносяться крики. Їм вірять численні мисливці за привидами: туристи приїжджають полоскотати собі нерви і ночами бродять серед дерев, намагаючись почути що-небудь незвичайне. Наприклад, команда The Visual Paranormal Investigation запевняє, що їм вдалося поговорити з духами Кричущого лісу.

Проклятий ліс

У США в штаті Вермонт є ліс з недоброю репутацією: у ньому безслідно зникали люди. Повідомлялося також про непояснених звуках, незвичайні атмосферні явища та небачених тварин у лісі. Письменник і фольклорист Джозеф Сітроен назвав це місце Беннінгтонський трикутником - за аналогією з Бермудським. У своїх книгах він стверджував, що це місце вважається проклятим з часів індіанців: вони намагалися його уникати задовго до приходу колоністів.

Історії про негативний лісі були присутні в місцевому фольклорі з кінця XIX століття. За повір'ями, тут пропали більше десяти осіб, однак документально підтверджені тільки п'ять випадків: всі вони сталися в період з 1945 по 1950 рік. Серед зниклих: 74-річний мисливець і рибалка, який добре знав місцевість, 18-річна студентка, 8-річний хлопчик, літній ветеран і 53-річна походніца. Тіло останньої вдалося виявити через сім місяців, інші не були знайдені, незважаючи на тривалі пошуки.

Заповідник сатаністів

Ще один аномальний ліс в США - заповідник Фрітаун-Фолл-Рівер на південному сході Массачусетса, він також називається Бріджуотерскім трикутником: вважається, що це територія сатаністів, бандитів і самовбивць. За легендами, ці краї здавна служили місцем культових обрядів, включаючи жертвопринесення і ритуальні вбивства тварин. Є свідчення про побачені тут кульові блискавки, гігантських змій, понівечених тварин, НЛО та інших незвичайних явищах.

Згідно з повір'ям, ці місця прокляли розгнівані на колоністів індіанці. У лісі залишилися їхні могили. Кажуть, духи похованих аборигенів бродять по лісу і жадають помсти.

У поліції також є "досьє" на нехороший ліс: тут сталося кілька вбивств і нещасних випадків. У 1998 році, наприклад, поліція виявила тут понівечені туші телят і корови, які, по всій видимості, були принесені в жертву.

Радіоактивний ліс

Рудий (Червоний) ліс - це сумно відомий ділянку лісу навколо Чорнобиля, який від викиду радіоактивного пилу придбав червонувато-коричневий колір. Багато дерев повалило вибуховою хвилею і загинули. Через радіоактивного розпаду ще довго можна було спостерігати світіння стовбурів ночами.

З моменту аварії на Чорнобильській АЕС минуло майже 30 років, але, як відзначають фахівці, ліс і раніше залишається радіоактивним. Минулої весни вчені з США та Франції оприлюднили результати дослідження екосистеми Рудого лісу і вказали на аномалію: мертві дерева не розкладаються, вони немов законсервувалися в момент аварії. Вчені провели експеримент: зібрали кілька мішків з листям, що не зачепленим радіацією, і поклали їх у різних ділянках лісу. Здогадка підтвердилася: в місцях з підвищеною радіацією листя перегниває на 40% повільніше, ніж у звичайних лісових зонах. Це пояснюється тим, що бактерії і грибки, що викликають гниття, менш активні при радіації.

На думку вчених, Рудий ліс потенційно небезпечний пожежею скопилася рослинності - якщо він загориться, то радіація пошириться ширше.

http://iz.com.ua/mir/66220-samye-zhutkie-i-opasnye-lesa-nashego-tainstvennogo-mira-foto.html

0 коммент.:

Дописати коментар