19 серпня 2015

Для розвитку лісової галузі потрібне кадрове оновлення, - Олександр Ковальчук під час зустрічі з громадськістю на Волині

18.08.2015

Сьогодні під час робочої поїздки до Волинської області Голова Державного лісового агентства Олександр Ковальчук провів розширену зустріч з волинськими громадськими активістами щодо ситуації з керівництвом обласного управління лісового та мисливського господарства.

У зустрічі взяли участь представники Волинського об’єднання учасників АТО та волонтерського руху, відділу протидії корупції «Самооборони Волині», товариства лісівників Волині, директори державних лісопідприємств та представники місцевих ЗМІ.



Всі учасники зібрання мали змогу висловити свої думки та пропозиції щодо питання призначення тимчасово виконуючим обов’язки начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.

У свою чергу, т.в.о. начальника управління висловив готовність до співпраці з представниками громадськості та запевнив у відкритості в роботі до призначення нового керівника.

Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук повідомив, що ситуація в лісовій галузі на Волині є досить складною. «Ми провели незалежний аудит, за результатами якого виявлено, що чотирма лісгоспами області нанесено збитків на 900 тис. гривень. Начальник обласного управління одразу подав у відставку, а його заступник пішов на лікарняний. Вся лісова галузь в одній з найбільш лісистих областей України залишилася без керівництва. Тому і було призначено тимчасово виконуючого обов’язки начальника управління, який має досвід, адже потрібно вирішувати нагальні питання щодо лісових пожеж, незаконних вирубок  дерев», - зазначив Олександр Ковальчук, наголосивши, що таке кадрове рішення не є призначенням нового керівника.

Голова Держлісагентства підкреслив, що призначення всіх начальників обласних управлінь відбуватиметься виключно на конкурсній основі. Крім того, він роз’яснив, що комісія для конкурсного відбору кандидатів буде створена одразу після призначення заступника Голови агентства, який очолить її відповідно до законодавства.


«Для розвитку лісової галузі потрібні кадрове оновлення та фахові спеціалісти. Запевняю, що подати документи зможуть всі, хто відповідатиме критеріям. Конкурс проходитиме відкрито, із залученням громадськості та представників ЗМІ», - наголосив Олександр Ковальчук.

Прес-служба Держлісагентства
http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=155623&cat_id=32888

0 коммент.:

Дописати коментар