29 серпня 2015

Виїзна нарада з проблемних питань всихання ялинових деревостанів у Карпатському регіоні

31.08.2015

За останнє десятиліття у Карпатському регіоні, як і в багатьох європейських країнах, прогресує всихання ялинових лісів. Це обумовлене кліматичними змінами, розвитком шкідників та хвороб лісу. За висновками  фахових міжвідомчих груп та провідних науковців, ця проблема прирівнюється до стихійного лиха.


Минулого тижня у рамках своєї ділової поїздки Івано-Франківщиною Голова Державного агентства лісових ресурсів України провів виїзну нараду з проблемних  питань всихання ялинових деревостанів та вдосконалення законодавства з ведення лісового господарства в Карпатському регіоні.

Захід відбувся на базі ДП «Вигодське лісове господарство».



Всі присутні, а серед них були керівники обласних управлінь лісомисливських господарств, відомі науковці, представники громадськості та ЗМІ, відвідали Бистрівське лісництво, де мали можливість ознайомитись з умовами ведення лісового господарства в похідних ялинниках з вираженим всиханням, оглянути пробні площі в експлуатаційних лісах та лісах з обмеженим режимом користування, елементи транспортної інфраструктури.


Працівники Шевченківського лісництва поділились досвідом вирощування садивного матеріалу в контрольованому середовищі, в тому числі і закритою кореневою системою, для потреб відтворення лісів.

Під час пленарного засідання було заслухано доповіді провідних науковців та фахівців, визначено суспільні, економічні та нормативно-правові шляхи подолання цієї проблеми.

«Ми повинні показати суспільству, чим сьогодні живе галузь, які завдання ставлять перед собою лісівники, які питання вони вирішують,  як працюють для блага країни»,- зазначив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук.

Прес-служба Держлісагентства

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=156027&cat_id=32888


0 коммент.:

Дописати коментар