03 серпня 2015

На Сумщині вперше в Україні відбулися електронні біржові торги з реалізації необробленої деревини

За словами керівника апарату облдержадміністрації Олега СУХОНОСА, обласна влада підтримала нововведення сумських біржовиків, адже така методика має припинити практику торгівлі лісом «за домовленістю» покупця та продавця, коли грошові потоки йшли поза місцевою казною.

«Електронні торги забезпечують, перш за все, прозорість, анонімність купівлі-продажу, неможливість змов, відсутність прямого контакту продавця і покупця, оперативність результатів, а також формують прозору ціну на лісопродукцію, що відповідає ринковому попиту та європейським стандартам», – підкреслив посадовець.



Принципово важливим він відзначив той факт, що електронні торги проводяться частіше, ніж один раз на квартал. Це сприяє збільшенню надходжень до бюджету, а також цілком задовольняє потреби підприємців у придбанні необхідної сировини.

За інформацією Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, у перших електронних торгах взяли участь 32 покупці. Лісопідприємства Сумщини виставили 127 лотів, із них 85 – знайшли своїх покупців. При цьому за стартовою ціною реалізовано 44 лоти, за решту товару в режимі «on-line» велася справжня цінова боротьба.

http://regionews.sumy.ua
http://www.derevo.info/news/detail/7268

0 коммент.:

Дописати коментар