02 лютого 2015

Звернення працівників лісового господарства Миколаївської області до Прем'єр-Міністра України

На сайт lesovod.org.ua пришло письмо

Прем'єр-Міністру України
Яценюку А.П.

Міністру АПК
Павленко О.М.

Держлісагенство України
Розглянувши інформацію щодо зменшення більше ніж у 22 рази в порівнянні до грудня 2014 року обсягів бюджетного фінансування в І кварталі 2015 року (68,9 тис. грн. без врахуванням виплати з них 25,7 тис. грн податків та соціальних внесків) державні лісогосподарські підприємства Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства прийняли рішення щодо відправки всіх 544 працівників, в тому числі і працівників державної лісової охорони, пожежної охорони ЛГ, охоронців садиб та будівель у відпустку без утримання. Через 15 днів, при відсутності фінансування, очікується вирішення питань звільнення працюючих, хоча кошти для забезпечення процесу звільнення не виділені.

Враховуючи очікувану забезпеченість в 1 кварталі штатних працівників лісогосподарських підприємств нашої області лише на 4,5 відсотки зарплатою, (від 40 до 100 грн в місяць) працівники і їх сім'ї опинились наі грані страждань від голоду та холоду.

Враховуючи ріст обсягів платежів за енергоносії, комунальні послуги та на відсутність власних коштів у підприємств для підтримки цих працівників, в області назріває конфлікт з відключенням газу та електроенергії, як у працівників так і в підприємств. Крім того, через відсутність попередження працівників про такий стан фінансування на січень, працівники не маючи інших доходів, не повернуть отримані до зарплати кредити, що призведе до штрафів та інших санкцій. Відсутність у підприємств лісового господарства степових областей ділової деревини і обмежену кількість та невисоку вартість дров, перевести утримання працівників лісового господарства за рахунок власних коштів у підприємств не має можливості. Собівартість і заготівлі і вивозки дров, через високу вартість енергоносіїв та транспортних послуг, досить висока і ті дрова ніхто не купляє. Враховуючи зазначене заробити на заготівлі та реалізації деревини, для забезпечення виробництва та утримання працівників лісогосподарські підприємства не в змозі.

Зазначена проблема призведе до подальшого зубожіння держави через втрату майна та лісів області які займають площу земель лісогосподарського призначення 84 тис. га, але розкидані на всій території області. Через зазначене припиниться виробнича діяльність державних лісогосподарських підприємств, тобто виконання робіт з випуску продукції та послуг, їх реалізації на суму 11 млн. грн, припиниться сплата соціальних внесків, податків ти рентної плати за використання лісових ресурсів ми суму 10,4 млн. грн.

З метою попередження акцій протесту прошу Вас доручити Міністерству аграрної політики терміново переглянути помісячний розпис видатків коштів виділених в бюджеті відповідно до затвердженого фінансового плану кожного лісогосподарського підприємства на 2015 рік.

подписи

1 коментар:

  1. Сртанно, а фирмы с вашего разрешения проводящие вырубку вполне обеспечены и техникой и гсм и зарплаты вовремя платят. Парадокс!

    ВідповістиВидалити