11 жовтня 2015

Лісова варта від 11 жовтня 2015 року




Випуск програми "Лісова варта" на 5 каналі-Україна від 11.10.2015 о 16:31 присвячена фінальним змаганням XVIII Всеукраїнського конкурсу-змагання вальників лісу та Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Кращий оператор гідроманіпулятора – 2015», що відбулися 2 жовтня 2015 року на Київщині на території державного підприємства «Тетерівське лісове господарство».



На Київщині завершились Всеукраїнські змагання вальників лісу та професійної майстерності
02.10.2015
http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=157900&cat_id=32888




2 жовтня 2015 року Голова Державного агентства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук взяв участь у відкритті фінальних змагань XVIII Всеукраїнського конкурсу-змагання вальників лісу та Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Кращий оператор гідроманіпулятора – 2015».

Змагання відбулися на території державного підприємства «Тетерівське лісове господарство», що на Київщині.

У відкритті змагань також взяли участь Голова Бородянської РДА Олександр Янковий, Голова Товариства лісівників України Олександр Яресько, Голова профспілки працівників лісового господарства України Степан Кривов’язий та інші.


 

«Праця лісоруба надзвичайно складна. Лісозаготівельні бригади за будь-якої погоди виконують свою роботу, яка за травмонебезпечністю прирівнюється до роботи у вугільній промисловості», - підкреслив Голова Держлісагентства.

За словами Олександра Ковальчука, лише професіонали можуть досягти значних успіхів у своїй галузі, і від кваліфікації значною мірою залежить економічна ефективність результатів збору врожаю, вирощеного не одним поколінням лісівників.

«Подібні змагання дають можливість обмінятися практичним досвідом з колегами, скласти серйозний іспит, захищаючи честь бути одним із кращих у професії», - зазначив Голова Держлісагентства.

Керівник галузі висловив впевненість, що українські лісоруби матимуть змогу гідно представити нашу державу на світовому чемпіонаті, який відбудеться в Польщі у 2016 році.

Зазначимо, що ці змагання традиційно проводяться 18 років поспіль. У цьому році в них беруть участь 26 команд, у тому числі три з лісових коледжів – Лубенського, Малинського та Сторожинецького.

 

Конкурс професійної майстерності операторів гідроманіпулятора проходив паралельно.

За підсумками змагань перше місце посів Сергій Домашкін (Харківське ОУЛМГ), друге – Костянтин Жолован (Чернівецьке ОУЛМГ), третє – Володимир Кухта (Львівське ОУЛМГ).

Серед юніорів кращим став Ілля Домашкін ( команда «Мотор-Січ»), друге місце посів Євген Брошко (Житомирське ОУЛМГ), третім став Віталій Сушко (Сумське ОУЛМГ).

Всім присутнім було приємно відзначити, що лісова галузь має славні династії, про що свідчить перемога батька та сина !

Всі лідери змагань з приємністю отримали грамоти, грошові винагороди та подарунки від АТ«Мотор-Січ».

Прес-служба Держлісагентства

0 коммент.:

Дописати коментар