15 жовтня 2015

Тячівщину з робочим візитом відвідав Геннадій Москаль

Сьогодні, 19:30 Тячівщина / Суспільство

На днях у Тячівському районі  з робочою поїздкою побував губернатор краю Геннадій Москаль. Насамперед керівник області зустрівся з головою райдержадміністрації Василем Дем'янчуком та його радником, депутатом Закарпатської обласної ради Василем Федурцею, начальником управління лісового та мисливського господарства Закарпатської області Валерієм Мургою, де обговорили найбільш нагальні питання життєдіяльності району, зокрема що стосуються проведення ремонту доріг, підготовки району до зими, стану лісової галузі, соціального захисту населення  тощо.



 Очільник області розпочав свою робочу поїздку з візиту до Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. з угорською мовою навчання  ім. Ш. Голлоші  де відбувся запуск котельні на альтернативне паливо. Адже, у складний для країни час, перехід на цей вид палива – є одним із важливих завдань держави. Тому у зв’язку з постійним зростанням цін на природний газ, а також з метою економії бюджетних коштів на оплату послуг теплопостачання для опалення об’єктів соціальної сфери, в районі, проводиться робота з переведення джерел теплопостачання на альтернативні види палива.



Хочеться відмітити, що на Тячівщині в цьому році на альтернативні види палива переведено 5 шкіл району: Тячівську ЗОШ І-ІІІ ст. з угорською мовою навчання  ім. Ш. Голлоші, Бедевлянську ЗОШ І-ІІІ ст., Грушівську ЗОШ І-ІІІ ст., Чумалівську ЗОШ І-ІІІ с.,  Біловарську ЗОШ І-ІІІ ст. та  Тересвянська ЗОШ І-ІІІ ст. користується даним паливом з 2014 року.

Відтак навідались у декілька  освітніх та медичних установ району, сіл району, де провели зустрічі з колективами та мешканцями населених пунктів. Серед основних питань, які були порушені у спілкуванні з людьми, це ті , які найбільш хвилюють на сьогодні всіх українців - коли нарешті закінчиться війна, покращется ситуація з  тарифами на енергоносії, надання субсидій та ін.

Губернатор краю Геннадій Москаль, який сам нещодавно повернувся зі сходу, розповів, що там зараз не стріляють, але  ситуація  досі залишається важкою. І події в АТО дуже негативно вплинули на розвиток України,  як на економічні, так і міжнародні відносини. Війна виснажує всіх нас і коли вона закінчиться важко прогнозувати. Тим більше, що російська армія, яка підтримує бойовиків краще оснащена і має більший військовий ресурс.

Всі наші економічні проблеми - це наслідок конфлікту, який вирішити дуже непросто. Непрості відносини держави і з Міжнародним валютним фондом, який ставить дуже жорсткі умови для економіки країни. Тож підняття тарифів на енергоносії стало великим випробуванням як для населення так і народногосподарського комплексу.

Вихід з цієї ситуації - країна повинна стати енергонезалежною. Тож перехід бюджетних установ на альтернативні види палива -  стратегія номер один для влади.  Як виконується дане завдання на Тячівщині керівник області Г. Москаль мав змогу побачити на власні очі, відвідавши котельню у Тячівській районній лікарні, яка працює на відходах з деревини.

Щодо інших конкретних питань, які у цей день було озвучено мешканцями сіл, то у Нересниці діти ходять у дві зміни в школу, так само й у селі Терново. З приводу чого Г.Москаль пообіцяв направити спеціальну комісію, яка вивчить проблему і надасть пропозиції щодо її вирішення. А щодо реконструкції Нересницької школи, то її можна запланувати в бюджеті  хіба що на наступний рік.

У Тересві демобілізовані бійці АТО скаржились губернатору на те, що їм не виділяють землю. На що сільський голова відповів, що на території ради нема вільних  ділянок. Г. Москаль порадив керівництву села у такому разі знаходити механізм, для прикладу викоповувати землю, однак закон потрібно виконувати. У найважчий для країни час військові стали  на захист країни, то влада повинна робити все від неї залежне, аби віддячити своїм героям, забезпечуючи всім необхідним.

У смт. Дубове люди знову пожалілися Г.Москалю, що від них закривають пенсійне віділення. Прилюдно керівник краю передзвонив обласному начальнику і у досить таки катигоричній формі наголосив, що недопустить це зробити. Вже не один раз це питання піднімалося на рівні як району так і області. Губернатра обурило те, що його доручення не виконуються,  він пообіцяв, що ніхто не закриє відділення. Так воно й буде - це остаточне рішення.

Питання вирубки лісу для місцевих мешканців гірських сіл є дуже актуальним. Голова ОДА наголосив, що на сьогодні прийнято закон про заборону вивозу кругляка за кордон, що дозволить кардинально змінити ситуацію в лісозаготівельній галузі. Це збереже карпатські ліси від остаточного знищення і змусить підприємців зайнятись переробкою та виготовленням  вітчизняної продукції.

І звісно не обійшлось і без політики. Під час розмови з людьми Г.Москаль наголосив, щоб виборці відповідально поставились до голосування. Не продавали свій голос, а підтримали ту політичну силу, яка реально прагне змін у суспільстві, повідомили у прес-служба Тячівської РДА.

http://tyаchivnews.in.ua/novini/tyachyvschina/3120-tyachvschinu-z-robochim-vzitom-vdvdav-gennady-moskal.html

0 коммент.:

Дописати коментар