12 жовтня 2015

ДП «Радомишльське лісомисливське господарство» отримало міжнародну відзнаку. фото


Державне підприємство «Радомишльське лісомисливське господарство» пройшло міжнародну сертифікацію і у вересні 2015 року отримало відзнаку компанії Forest Stewardship Council (FSC), що досліджує менеджмент і сприяння відповідальному управлінню лісами в світі. Це не перша відзнака підприємства. Серед інших – Національний сертифікат і присвоєння звання «Лідер галузі 2015» та ін.

За 8 місяців 2015 року ДП «Радомишльське ЛМГ» реалізувало продукції на 72 млн. 942 тис. грн., що на 56% більше за відповідний період минулого року. До зведеного бюджету сплачено 7 млн. 532 тис. грн. усіх податків та обов’язкових платежів (у минулому році – 5 млн. 947 тис. грн.).

Цьогоріч лісів відтворено на площі 216 гектарів, висаджено 1152 тис. сіянців деревинно-чагарникових порід. Природним шляхом заліснено 53 га лісових культур тощо.

ДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТО
ДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТО


Попри те, що основними напрямки діяльності лісомисливського господарства є охорона, захист і відтворення лісонасаджень, а також заготівля і переробка деревини, лісгоспи району допомагають працівникам МНС боротися з пожежами.

– Нещодавно ми отримали дозвіл на придбання додаткового пожежного автомобіля. Ми беремо участь в гасінні пожеж на полях, допомагаємо працівникам МНС. У нас були випадки пожеж у лісі внаслідок необережного поводження з вогнем. Щоб оперативніше реагувати на пожежі, плануємо створити пожежну станцію в селі Потіївка, що розташоване за 25 кілометрів від Радомишля. Цей рік був складним, але він показав, що нам потрібно доопрацювати, – підкреслив директор підприємства Іван Дмитренко.



Нині підприємство працює над поліпшенням переробки деревини.

Нагадаємо, в квітні 2015 року парламент прийняв закон «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» (про мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді) (законопроект № 1362). Документ передбачає, що тимчасово (на 10 років) забороняється вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту необроблених лісоматеріалів: деревних порід (крім сосни) – з 1 листопада 2015 року, деревних порід сосни – з 1 січня 2017 року.

ДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТОДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТО


– Здійснюючи експорт ми укладаємо відповідні договори. Що глибша переробка деревини, тим вища ціна вітчизняних виробів з неї та більше осіб забезпечені роботою. Пріоритетним напрямом експорту мають бути товари, – вважає директор.

Для покращення умов праці робітників на підприємстві в цех по переробці деревини придбали і замінили зношене обладнання на нове, здійснили ремонт приміщення, встановили опалення і нові вікна.

– Я тут працюю вже чотири роки. В нашій зміні працює шість жінок. Робота непроста. Раніше в нас були залізні стіни і було дуже холодно, рукавички до рук прилипали. Завдяки директору роблять ремонт, встановили батареї, міняють вікна. Зараз ми чекаємо холодів. Думаю, вони нам будуть не страшні, – розповіла бригадир цеху Валентина Горобей.

Голова профспілкового комітету ДП «Радомишльське ЛМГ» Дмитро Довгаленко розповів, що оскільки в 2015 році Фонд соціального страхування не надавав путівок на оздоровлення дітей, за рахунок підприємства цього року вдалося оздоровити 42 дітей, зокрема, в Трускавці, Скадовську на Чорному морі і в Житомирській області – літніх оздоровчих таборах в Андрушівці, Денишах, Левкові.

ДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТО


За його словами, на підприємстві цьогоріч зросла заробітна плата і на 20% зросла кількість робочих місць. На сьогодні тут працює 430 працівників.

Працівників підприємства обслуговують у власній їдальні, де печуть свій хліб. Тут є роздягальні і душові, а працівників підвозять додому.

– Наше підприємство бере участь чи не в усіх заходах, які відбуваються у районі. Ми підтримуємо нашу місцеву дитячу спортивну секцію з рукопашного бою, яка є призером багатьох Всеукраїнських та міжнародних змагань, а також наших велогонщиків ДЮСШ. По можливості допомагаємо нашим військовим, які обороняють Україну на сході. Щороку напередодні 9 Травня навідуємо ветеранів, а цього року брали участь у прибиранні та реставруванні поховань, братських могил солдат, – зазначив Дмитро Довгаленко
ДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТО


Художнім оформленням фасадів приміщень лісомисливського господарства, оголошень, підписів на табличках тощо займається робітник по художньому оформленню Геннадій Марченко. Серед його робіт на території підприємства – малюнки у синьо-жовтих кольорах та казкові герої з дерева. Чоловік працює на підприємстві більше 33 років. Змалечку майстрував вироби з дерева – вирізьблював старшій сестрі ляльки, а в армії почав малювати. На його думку, якщо є бажання, то людина може навчитися чому завгодно.

Біля адміністративного корпусу є штучний ставок, розарій та клумби, а ще на базі підприємства діє унікальний Музей флори і фауни, який відомий не лише серед мешканців міста та України. Книга відгуків та побажань музею містить велику кількість записів на різних мовах.
ДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТОДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТО


– Музей заснували у 1968 році завдяки групі ініціативних жителів Радомишля, представником якої став директор лісомисливського господарства А. І. Філипович та прості працівники: художник, фотограф і таксидерміст, який не мав спеціального фаху, але виготовив опудала, – розповідає про історію заснування музею секретар лісомисливського господарства Людмила Чепцова.

Експозиція музею розміщена в чотирьох кімнатах. В музеї представлена унікальна колекція метеликів з усього світу і зберігаються опудала тварин, які розміщені на стелажах у природньому середовищі проживання. Тує є кімната, де представлені ретро фотографії створення лісового господарства та періоди його розвитку, фото заслужених працівників лісництв і родинних династій.
ДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТОДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТОДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТОДП «РАДОМИШЛЬСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО» ОТРИМАЛО МІЖНАРОДНУ ВІДЗНАКУ. ФОТО


Довідка:

ДП «Радомишльське лісомисливське господарство» було засновано у 1936 році. До його складу входить шість лісництв: Білківське, Поташнянське, Радомишльське, Кримоцьке, Краснобірське та Потіївське.

Загальна площа лісомисливгоспа складає понад 28 тис. га.

http://www.radomyshl.com/news/4237-dp-radomishlske-lsomislivske-gospodarstvo-otrimalo-mzhnarodnu-vdznaku-foto.html

0 коммент.:

Дописати коментар