30 листопада 2015

Проблемний банк не віддавав лісникам півтора мільйона

30.11.2015 | Віктор Волокита | Житомир

Банк зобов’язали перерахувати 1,50 млн грн. ДП «Баранівське лісомисливське господарство». Про  це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

У 2012 році державне підприємство «Баранівське лісомисливське господарство» (Житомирська область) та банк уклали договір на обслуговування банківських рахунків.


У січні цього року фінансова установа припинила обслуговування державного підприємства, на рахунку якого перебувало 1,50 млн грн. «Баранівське лісомисливське господарство» неодноразово зверталося до банку, щоб він перерахував гроші держпідприємству, але фінустанова ніяк не реагувала.

Як наслідок лісомисливське господарство не змогло використовувати кошти на виплату заробітної плати, оплачувати комунальні послуги, придбане пальне та інше. Прокуратура звернулася до суду.

У липні цього року Господарський суд Києва зобов’язав банк перерахувати понад 1,50 млн грн, які неправомірно утримувалися банком, на рахунок держпідприємства, відкритий у державному «Ощадбанку». Наприкінці жовтня це рішення залишив у силі Київський апеляційний господарський суд.

Мова йде про банк «Фінанси та Кредит» бізнесмена Костянтина Жеваго. Як відомо, 17 вересня Національний банк України визнав цю фіну станову неплатоспроможним і ввів у нього тимчасову адміністрацію.

http://nikorupciji.org/2015/11/30/problemnyj-bank-ne-viddavav-lisnykam-pivtora-miljona/

0 коммент.:

Дописати коментар