30 листопада 2015

Волинь. Лісівники охороняють лісові угіддя від бурштинокопачів

30/11/2015

Працівники державної лісової охорони підприємств Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства продовжують охороняти ввірені їм державою лісові багатства від непроханих гостей — бурштинокопачів.

У будні та вихідні дні лісівники Маневиччини проводять розвідувальні операції, перевірки по периметру між блокпостами, а при потребі — і здійснюють чергування на блокпостах, аби не допустити проникнення до лісових масивів підозрілих осіб. За словами інженера по охороні та захисту лісу державного підприємства “Маневицьке лісове господарство” Івана Наумюка, інколи поодинокі невідомі особи намагаються пробратися до лісу з метою обстеження та виявлення нових місць для видобутку сонячних каменів.

— Ми постійно на варті лісу, щодня, — запевняє інженер лісгоспу Іван Наумюк. — Всіма силами намагаємося не допустити до лісу старателів. Якщо потрібно, викликаємо на допомогу працівників лісгоспів з інших районів області, правоохоронців. Під час останніх спільних дій було затримано п’ятеро осіб.

Серед порушників лісового порядку, як правило, — жителі Рівненської та Житомирської областей, утім, на жаль, зустрічаються серед непроханих гостей і волиняни.



Працівники ВОУЛМГ відповідально ставляться не лише до патрулювання та охорони лісу, особливого сумління та організованості потребує питання забезпечення потреб нацгвардійців, співробітників УМВС та громадських активістів, які задіяні у цілодобових чергуваннях з охорони лісових масивів. Це, в першу чергу, забезпечення людей на постах продуктами харчування.

Шкода, що, переслідуючи свої корисливі цілі у прагненні легкої наживи, люди забувають або ж не хочуть усвідомлювати те, якої непоправної шкоди своїми діями спричиняють природі. Адже на відновлення лісу потрібно щоб пройшли десятиріччя.

Варто зазначити, що і площі, понівечені старателями, працівники ВОУЛМГ “приводять до ладу” власними силами, за допомогою власної або орендованої спецтехніки. Не кажучи про те, що кошти, витрачені на відновлення угідь, можна було б спрямувати на розвиток лісового господарства.


Прес-служба Волинського ОУЛМГ.
http://lisvisnyk.com.ua/volin-lisivniki-oxoronyayut-lisovi-ugiddya-vid-burshtinokopachiv/

0 коммент.:

Дописати коментар