23 листопада 2015

Зустріч з представниками Волині, які виявили своє незадоволення результатами конкурсу

23 листопада у приміщенні Держлісагентства відбулася зустріч з представниками Волині, які виявили своє незадоволення результатами конкурсу на заміщення вакантних посад керівників обласних управлінь лісового та мисливського господарства. Це стосувалось, зокрема, Олександра Кватирка, який напередодні став одним із переможців конкурсу.



«Перемога в конкурсі – це ще не призначення на посаду. Всі кандидати мають пройти спеціальну перевірку згідно з постановою КМУ від 25.03.2015 № 171 «Про затвердження Порядку проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком». Після цього матеріали будуть направлені на погодження до Міністерства аграрної політики та продовольства України й обласних державних адміністрацій. Виключно після отримання всіх погоджень та у разі відсутності застережень від установ, що проводять спеціальну перевірку, Головою Державного агентства лісових ресурсів України буде прийняте остаточне рішення», − зазначила заступник голови Конкурсної комісії Христина Юшкевич.



Прес-служба Держлісагентства
http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=160439&cat_id=32888


Нагадаємо

Волиняни протестують проти призначення Кватирка головою лісгоспу 

23 листопада 2015 11:35
http://provolyn.com/news/volinyani-protestuyut-proti-priznachennya-kvatirka-holovoyu-lishospu


Акцію-протест проти нещодавнього призначення Олександра Кватирка начальником Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства на постійній основі розпочали о 9:00 під стінами Державного агентства лісових ресурсів України (Київ, вулиця Шота Руставелі, 9-а) волиняни. Про це стало відомо з достовірних джерел.

Пікетуватимуть будівлю агентства представники громадських організацій області і ті, хто не згоден з кадровою політикою голови Держагентства Олександра Ковальчука.

Нагадаємо, що Олександр Кватирко неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, в обласній прокуратурі Волині проти нього відкрито нове кримінальне провадження по незаконному використанню фінансових ресурсів, нанесенню збитків ДП «Цуманське лісове господарство» на суму близько мільйона гривень.

17 серпня 2015 року лісівники Волині і представники громадських організацій вже мітингували під стінами МінАПК України. До них вийшли заступник міністра Ярослав Краснопольський і голова Держагентства Олександр Ковальчук.

Годиною пізніше з активістами відбулась бесіда в приміщенні Держагентства. Чиновники пообіцяли врахувати думку активістів і під час робочої поїздки на Волинь перевірити наведену інформацію про кримінальне минуле та шахрайські оборудки Кватирка. Однак цього не трапилось: Ковальчук після мітингу відвідав Волинь, але про кадрові проблеми в лісовій галузі ніхто й жодним словом не обмовився. 

0 коммент.:

Дописати коментар