13 грудня 2016

Депутат перелічує переваги використання природніх ялинок перед штучними

Депутат Черкаської міськради Павло Карась реагує на зауваження екологічної активістки Людмили Ткаченко, яка агітує за використання штучних ялинок, щоб зберегти від вирубки живі.



«Справа в тім, що певні ялинки спеціально вирощують для Нового року. Це якраз найекологічніший спосіб використання природнього ресурсу. Ялинку вирощують з конкретною метою, вона місяць виконуватиме функцію прикраси, а тоді її спалять в печі «Черкаситеплокомуненерго» і отримають від неї тепло. Фактично, це і природній шлях ялинки. Бо якби вона вмерла в лісі і згнила, то виділила б так само тепло і вихідні продукти. Спалювання на Теплокомуненерго лише прискорить процес природнього гниття. Та й ніякої шкоди природі спалювання деревини не принесе!

А тепер подумаємо про штучні ялинки, за які агітують деякі громадяни. Якраз штучна ялинка може принести шкоду. Бо ви ж її не експлуатуватимете вічно. Покористуєтеся 5-10 років і викинете на смітник. Далі її відвезуть на звалище, де вона розкладатиметься тисячу років! Та її навіть екологічно спалити не вдасться. Тому з точки зору екології набагато доцільніше використання природніх ялинок, які були спеціально вирощені, щоб ним милуватися, а тоді добути з них в печі тепло. Це ж біологічний ресурс. Тому наскільки об’єктивною є позиція екологічних активістів, які агітують за штучні ялинки?

І наостанок! Якщо ви купуєте легально вирощену природню ялинку, то даєте роботу і нашим громадянам, а коли купуєте штучну ялинку, то хіба що допомагаєте китайським виробникам, бо як правило, штучні ялинки завозять нам звідти. Хай ви справді нею користуватиметеся 10 років, та врешті викинете і тоді вона вже забруднюватиме нашу, українську землю… Закликаю всіх купувати наші, екологічно чисті ялинки, але легальні ялинки, з чіпами», – зауважив Павло Карась у«Фейсбуці».


0 коммент.:

Дописати коментар