27 грудня 2016

На Харківщині знищили ліс площею десять гектарів

За минулий рік на Харківщині було виявлено 300 фактів незаконної вирубки лісу. Загальна сума збитку нанесена області - понад 4.7 мільйона гривень.

Як повідомила голова Нововодолазької районної ради Світлана Ротач, 18, 19, 20 листопада на території району незаконно вирубали ліс.

«Ліс на території 10 га вирубаний. Завдано матеріальних збитків як територіальній громаді, так і екології», - розповіла Світлана Ротач.



Фото - з Південної Америки (ніякого відношення до України не має)

Лісорубів-порушників зловили на гарячому. Але коли прибули чиновники і представники громадськості, робочі зникли. Повалені дерева так і залишилися лежати на землі. Фахівці почали підраховувати збитки. Несподівано на місці злочину з'явилися вантажівки, які намагалися вивезти деревину на підставі сумнівних документів.

«Приїхало 10 чоловік з пилами з цікавою такої організації, з цікавою назвою, яка як було перевірено потім, не має КВЕДів для цієї роботи, відповідно. Ну і по угоді, якесь підприємство "Альтернатива Енерджі Сорес Еко" намагалося вивозити цей ліс. Надали цікавий такий договір, яким в подальшому взагалі сторона зобов'язується зберігати соняшник в складських приміщеннях», - каже Світлана Ротач. За її інформацією, підприємство намагалося забрати на зберігання не соняшник, а першокласний дуб, вартість кубометра якого на чорному ринку сягає десятків тисяч гривень.

27.12.2016 | 10:05
http://www.slk.kh.ua/news/nadzvichajni-podiyi/na-kharkivshchini-znishchili-lis-ploshcheyu-desyat-gektariv.html

0 коммент.:

Дописати коментар