14 травня 2020

"Тихо у лісі - тільки гудуть бензопили"


Берегівський лісгосп звинувачують в вирубці лісу на Іршавщині 

Наш сайт неодноразово звертався до проблеми вирубки окремих дерев та лісів як таких, на території Берегівщини. Цього разу ми публікуємо публічне звернення фейсбук-користувача Володимира Бутько:

"SOS!!! Звертаю увагу: ГПУ, СБУ, МВС, ДБР, САП, НАБУ, на безчинства , яке творить Берегівське лісове господарство в лісі села Хмільник Іршавського району, що на Закарпатті. По при протести громадськості , заборони на вирубку , карантин та в порушення закону про тишу в лісових угіддях , без погодження з Кам‘янською ОТГ , на всю потужність ревуть бензопили , знищуючи вибірково найбільш комерційно придатні дерева цінної породи дуба. Вартість 1м3-500 Євро є достатньою для гарантування мовчанки усіх вище наведенних контор і не зупиняє цих лісогубів. По іншому пояснити відсутність реагування на злочинну діяльність цих браконьєрів не можливо. Відео та фото докази свідчать, що забирають тільки кондиційну , ділову деревину в молодому лісі в урочищі Гарастош. В очевидь, покласти край цьому свавіллю зможуть уже лише радикальні дії з боку громади.10:05:2020"




















Зі свого боку, Beregovo.today готове надати право слова згаданому відомству (Берегівське лісове господарство), для викладення своєї точки зору на описану проблему.

Див також:
Один з найбільших лісових масивів Берегівщини роками безкарно нищиться
Ліс на околиці села Гут стає все меншим та рідкішим (ФОТО)

13.05.2020

0 коммент.:

Дописати коментар