10 травня 2020

Запорізька область: рятувальники посилюють профілактичну роботу з населенням щодо запобігання пожежам у природних екосистемах


У 2019 році на території Запорізької області виникло 3332 пожежі в екосистемах. Вогонь знищив близько 1197 га природного середовища.

З початку поточного року, у зв’язку із теплою зимою перші загоряння на відкритих територіях почали виникати вже у січні. Станом на 10 травня рятувальники ліквідували 989 пожеж в екосистемах на загальній площі 250 га. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість пожеж виросла майже вдвічі (станом на 10 травня 2019 року – 598 пожеж в екосистемах на загальній площі 175 га).

Зважаючи на 5 найвищий клас пожежної небезпеки, який встановлено в області рятувальники активізували інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням.

Так, 10 травня співробітники Головного управління ДСНС України у Запорізькій області спільно із співробітниками Патрульної поліції і Держекоінспекції здійснили профілактичний рейд на території Олександрівського лісництва і Балабинської коси. Учасники рейду нагадали громадянам правила пожежної безпеки під час перебування у природних екосистемах, зокрема у лісових масивах та відповідальність за їх порушення.

Крім того, співробітники Патрульної поліції зазначили громадянам, що на території області триває карантин, на меті якого запобігти розповсюдженню корона вірусної інфекції, а також попередили про адміністративну відповідальність за порушення карантинних обмежень.

Головне управління ДСНС України у Запорізькій області закликає громадян бути вкрай обережними під час відвідування лісів, парків, берегів річок, адже багаття, залишене без нагляду, може спричинити велику біду. Через високу температуру вогонь швидко розповсюджується по сухій траві та перекидається на дерева, що може призвести до масштабної пожежі, яка згодом охоплює великі площі екосистем.

Шановні батьки, не залишайте без нагляду дітей! Дотримуйтеся правил безпеки життєдіяльності під час відпочинку на водних об’єктах!

ГУ ДСНС України у Запорізькій області


Опубліковано: 10.05.2020, 14:59

0 коммент.:

Дописати коментар