13 травня 2020

У Закарпатському ОУЛМГ стверджують, що здорові дерева, проти вирубування яких виступили селяни на Міжгірщині, це сухостій і вітровал (ВІДЕО)

Пресслужба Закарпатського ОУЛМГ прокоментувала ситуацію, що склалася



Пресслужба Закарпатського ОУЛМГ прокоментувала ситуацію, що склалася на Міжгірщині, де місцеві мешканці, з сіл Річка і Тюшка, збунтувалися проти "санітарної" рубки лісу.

Як повідомляє пресслужба, посилаючись на офіційні дані державного підприємства «Верхньогірське лісове господарство», "на зазначеній ділянці планується проведення вибірково-санітарної рубки у Пилипецькому лісництві, квартал 89, виділ 7."

"Ділянки, на яких планується проведення лісозаготівлі, відносяться до експлуатаційних лісів. До виписки лісорубного квитка за номером 007806 від 30.03.2020 року і заключення договору з підрядчиком, ділянка була обстежена комісією. На основі обстеження встановлено, що ділянка вітровальна (вітровали березня 2020 року) та сухостій.

Ліквідний запас становить 73 кмб., в тому числі 11 кбм ділової деревини і 62 кбм. дрова. Проведення даного лісогосподарського заходу відповідає нормам чинного законодавства", - інформують в управлінні.

Тим часом, відеосюжети, які Закарпаття онлайн додало до інформації про протест селян, містять чіткі докази того, що рубка не планується, а вже проводиться, і що на виділеній для санітарної рубки ділянці немає сухостою і вітровалу, а вирізаються здорові дерева. Власне, на цьому від самого початку наголошували автори відео.

Натомість поліція перевіряє законність вирубки, проти якої на Міжгірщині збунтувалися селяни.









0 коммент.:

Дописати коментар