24 квітня 2017

На Херсонщині поліцейські викрили на хабарі керівника районного лісомисливського господарства

Сьогодні працівники слідчого управління обласного главку поліції спільно з Управлінням захисту економіки в Херсонській області під процесуальним керівництвом прокуратури області задокументували факт отримання керівником районного лісомисливського господарства неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч гривень.

За вказану суму посадовець обіцяв приватному підприємцю, в обхід інших претендентів, надати йому можливість провести санітарну вирубку лісу. Працівники поліції затримали керівника у його службовому кабінеті безпосередньо під час отримання ним неправомірної вигоди.

- Як встановили слідчі, це вже другий транш передачі грошей посадовій особі. У першому випадку він отримав 2 тисячі гривень. Усі кошти вилучені, опечатані та долучені до матеріалів кримінального провадження у якості речових доказів, - розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Вербицький.

Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

На теперішній час проводяться невідкладні слідчо-розшукові дії. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру керівнику лісомисливського господарства та обрання йому міри запобіжного заходу. Перевіряється причетність посадової особи до скоєння подібних протиправних дій.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

24.04.2017 | 15:33

0 коммент.:

Дописати коментар