29 квітня 2017

На Херсонщині таки з'являться місцеві пожежні команди?



Глава обласної ради Владислав Мангер вважає, що час розпочати формування добровільних пожежних бригад у районах - вони мають виникнути ще до початку спекотного сезону.

За прогнозами Гідрометцентру вже у травні на Херсонщині встановиться висока температура повітря. Навіть прогнозують таке само спекотне літо, як у 2007 р, коли сталася масштабна пожежа у Цюрупинському лісі (нагадаємо, тоді вигоріло понад 7 тис. га) Отже, слід заздалегідь почати підготовку, щоб не наражати область на небезпеку.

Для відпрацювання спільних дій Владислав Мангер днями провів робочу нараду з головами районних рад:

«Ми не маємо допустити ситуації, яка виникла в 2007 році. Нам необхідно згуртуватися навколо вирішення цієї проблеми і діяти у напрямку її вирішення», – казав він і запропонував нарешті розпочати створення добровільних пожежних бригад, які могли б набагато швидше зреагувати на пожежу і, ще до прибуття фахових підрозділів слудби 101, приступити до гасіння пожежі на початковій стадії.

Також Владислав Мангер залучив до роботи Херсонську обласну комунальну аварійно-рятувальну службу, яка проведе обкоси навколо лісів в Олешках, Каховці та Голій Пристані, у планах її залучення при займанні лісових масивів.



Голови райрад підтримали ідею очільника обласної ради і вже в найближчий час розпочнуть роботи по формуванню пожежних бригад з числа добровольців.А це може означати, що нарешті у пожежних зявиться та допомога і підтримка, на яку вони так давно сподівалися.

До речі, і на комунальну аварійну службу область звернула увагу. Раніше, нагадаємо, у ХОКАРС були проблеми із фінансуванням, але у 2017 році нарешті створено матеріальний резерв, який складається з бензину у сумі 90 тисяч гривень.

Нині в службі 16 осіб мають відповідні сертифікати для виконання робіт аварійного та протиаварійного характеру. На її балансі - шість оперативних автомобілів, готових до виконання завдань будь-яких рівнів складності, мототехніка та відповідне обладнання, яке використовується для ліквідації надзвичайних ситуацій.

0 коммент.:

Дописати коментар