29 квітня 2017

«Рух нових сил» заявив про можливу причетність Луценка до корупції у лісовій галузі

Активісти партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі» провели акцію проти корупції в лісовій галузі «ЮраПил» біля будівлі Держлісагентства, на якій заявили про можливу причетність генпрокурора Юрія Луценка до корупції в лісовій галузі.
Зокрема, учасники акції оприлюднили факти корупційних зв’язків та незаконних поборів у лісовій галузі, – повідомляє rns.org.ua.
Представник РНС Іван Слободяник повідомив, що за інформацією, яку партії надають підприємці, починається знову побудова корупційних поборів. – «Це полягає в тому, що квоти, які викуповуються підприємцями, тарифікуються. Якщо підприємець хоче купити ту чи іншу деревину, за кожен куб є своя такса», – заявив Слободяник.
Він зазначив, що така корупція була за часів Януковича, і зараз, за інформацією підприємців, вона знову починає вибудовуватися під керівництвом заступника голови Держлісагенства Володимира Бондаря.
Активісти вимагають максимальної прозорості в закупівлі деревини. «Ми вимагаємо 100% реалізації через прозорі електронні аукціони», – підкреслив представник РНС.
Координатор Київської міської організації РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі Семен Кривонос заявив, що масштаб катастрофи в розрізі всієї країни вражає.
«Існує горіхова мафія, бурштинова мафія, рибна мафія і лісова мафія. Так склалось, що у нас якась країна мафій наших ресурсів», – обурився активіст.
«Ми вимагаємо прозорих розслідувань корупції в Держлісгоспі, інших органах державної влади. Ми вимагаємо зупинити цей нещадний геноцид проти української економіки, проти українського народу, проти українського суспільства», – заявив Кривонос.
Член Ради партії РНС Ольга Галабала заявила, що і Президент, і Генеральний прокурор замість того, щоб бути гарантами Конституції, залишаються гарантами корупції.
«Сьогодні вибудовується жорстка корупційна вертикаль: від лісника, через голову обласного управління лісового господарства до керівництва Держлісагенства, яке покриває генеральна прокуратура. За кожен метр кубічний деревини, залежно від сорту деревини, встановлюється такса, яку мають заплатити у державне лісове агентство», – повідомила Галабала.

Вона нагадала, що генпрокурор Юрій Луценко рік тому анонсував боротьбу з лісовою мафією, але в результаті він ймовірно її очолив.
Учасники акції зустрілись з в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христиною Юшкевич та запитали її, чи може вона підтвердити чи спростувати озвучену на мітингу інформацію.
Юшкевич зазначила, що Юрій Луценко ніякого відношення до Держлісагентства не має. «З Володимиром Бондарем ми одночасно проходили конкурс, він йшов на заступника, я йшла на голову. До того часу ми один одного не знали», – сказала керівник Держлісагентства.
Іван Слободяник закликав підприємців звертатись до РНС, передавати інформацію про факти корупції, щоб систематизувати її та передавати в НАБУ. Активісти пообіцяли тримати на контролі ситуацію з вирубкою лісів та корупцією в цій сфері.

У акції взяли участь активісти з Київської, Івано-Франківської, Чернівецької та Рівненської областей.

0 коммент.:

Дописати коментар