27 квітня 2017

Черкаська область: лісівники спільно з рятувальниками відпрацювали дії на випадок ліквідації лісової пожежі (ВІДЕО)

Для того щоб перевірити готовність сил та засобів лісництв та рятувальників до спільних дій на випадок виникнення лісових пожеж, 27 квітня на території Деньгівського лісництва ДП «Золотоніське лісове господарство» були проведені спільні пожежно-тактичні навчання.

Основною метою навчань є координація дій міжвідомчих сил, перевірка оперативності під час інформування та відпрацювання спільних злагоджених тактичних дій на місці лісової пожежі.

Під час теоретичної частини, учасники заходу працювали із картами на яких вивчали схеми розташування сил, вивчали район застосування спільних засобів та ресурсів. Розглядаючи останні приклади пожеж, також були розглянуті питання щодо тактики та способів гасіння лісових пожеж.

Практичну частину було проведено у 117 квадраті Деньгівського лісництва, де за легендою навчань через необережні дії відпочивальників виникло загоряння сухої трави з подальшим поширенням вогню лісовим масивом.

За напрацьованою схемою введення сил, обидві служби почали діяти одразу, лісники після отримання першого ж повідомлення про загоряння не стали зволікати і одразу викликали на місце події додаткові сили найближчого рятувального підрозділу, саме такий алгоритм дій останніми роками довів свою максимальну ефективність.

Підбиваючи підсумки заходу, лісники та рятувальники висловили задоволення результатом.











У ДСНС України у Черкаській області
http://www.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/61218.html

Опубліковано: 27.04.2017, 16:52

0 коммент.:

Дописати коментар