27 квітня 2017

Рятувальники спільно з лісниками відпрацювали дії під час лісової пожежі (ВІДЕО)


Традиційно для травневих свят значна частина містян попрямують до лісу аби набратися позитивних емоцій та відпочити. Зазвичай таке нашестя людей до лісів викликає занепокоєння як представників лісового господарства так і рятувальників, адже за статистикою саме в цей період значно зростає кількість загорань, що виникають через необережне поводження із вогнем людей.

З метою перевірки готовності сил та засобів лісництв та рятувальників до спільних дій на випадок виникнення лісових пожеж, 27 квітня на території Деньгівського лісництва ДП "Золотоніське лісове господарство" були проведені спільні пожежно-тактичні навчання.

Основною метою навчань, які проводяться кілька разів на рік є координація дій міжвідомчих сил, перевірка оперативності під час інформування та відпрацювання спільних злагоджених тактичних дій на місці лісової пожежі.

Під час теоретичної частини, учасники заходу працювали із картами на яких вивчали схеми розташування сил, вивчали район застосування спільних засобів та ресурсів. Розглядаючи останні приклади пожеж, також були розглянуті питання щодо тактики та способів гасіння лісових пожеж.

Практичну частину було проведено у 117 квадраті Деньгівського лісництва, де за легендою навчань через необережні дії відпочивальників виникло загоряння сухої трави з подальшим поширенням вогню лісовим масивом.

За напрацьованою схемою введення сил, обидві служби почали діяти одразу, лісники після отримання першого ж повідомлення про загорання не стали зволікати і одразу викликали на місце події додаткові сили найближчого рятувального підрозділу, саме такий алгоритм дій останніми роками довів свою максимальну ефективність.

Підбиваючи підсумки заходу, лісники та рятувальники висловили задоволення результатом.

"Нам вдалось попрацювати по усім тематичним питанням навчань. Рятувальникам та працівникам лісового господарства вдалося вдосконалити злагодженість дій та готовність до ліквідації лісових пожеж", – поділився своєю оцінкою навчань перший заступник начальника Управління ДСНС у Черкаській області полковник служби цивільного захисту Сергій Озеран. Водночас Сергій Анатолійович відмітив, що велике значення у профілактиці загорань в природних екосистемах має свідоме та бережливе ставлення людей до лісового господарства України. Допоки громадяни не усвідомлять масштаби загрози, що несе в собі вогонь, лісові масиви нажаль будуть і надалі потерпати від вогню", – підкреслив Сергій Озеран.


Підготував: Олена ХОЛОД
Джерело: Управління ДСНС України в Черкаській області

0 коммент.:

Дописати коментар