29 грудня 2016

Відбулось засідання робочої групи для попередження незаконної вирубки лісів та полезахисних лісосмуг

Члени робочої групи обговорили механізми впливу на ситуацію, що склалася з наявною незаконною вирубкою зелених насаджень у Харківській області, та виробили план оперативних дій, щодо її попередження.

У ході засідання, зокрема, було висловлено ряд пропозицій щодо попередження правопорушень, а саме: створення мобільних груп із представників лісової охорони, правоохоронних органів, екологів та громадських активістів для постійних рейдів територій; налагодження тісної співпраці лісової охорони із органами місцевого самоврядування; проведення інвентаризації лісів та полезахисних смуг для подальшої передачі спеціалізованому лісогосподарському підприємству.

Механізмами вирішення проблеми обумовили: визначення землевласників або землекористувачів ділянками за межами населених пунктів та розробка Плану видалення зелених насаджень за межами населених пунктів.

Довідка:

За ініціативою заступника голови Харківської обласної ради Володимира Скоробагача, розпорядженням №339 створено робочу групу для попередження незаконної вирубки лісів та полезахисних лісосмуг на території Харківської області.

До складу робочої групи увійшли депутати обласної ради: Андрій Шевчук, Дмитро Тітов, Анатолій Русецький, Володимир Рожанський, Альберт Кононенко; представники структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації, територіальних органів, міністерств та відомств України в Харківській області, представники громадських організацій та місцевих рад Харківської області.


0 коммент.:

Дописати коментар