30 вересня 2017

ЛІСИ ПІВДНЯ БЕЗЗАХИСНІ ПЕРЕД ПОЖЕЖАМИ ТА БРАКОНЬЄРАМИ



В Миколаєві пройшла акція протесту співробітників лісового господарства. Лісівники вимагали фінансування головних напрямків діяльності лісхозів, таких як охорона та захист лісів, а також виплата заробітної плати.

«Дайте можливість вирощувати ліс», «Державі байдужа доля лісів», «Без державного фінансування ми не зможемо захистити лісні масиви», «Лісам захист, працівникам зарплату», «Ми не жебраки» – з такими плакатами близько ста лісівників пройшли вулицями Миколаєва.

Цією акцією лісівники намагаються привернути увагу до проблем з фінансуванням галузі. Зараз, через відсутність коштів, фактично не проводиться боротьба з браконьєрами та лісовими пожежами. Без грошей також не здійснюються роботи з відтворення лісів. З початку року підприємства лісової галузі області не отримали жодної копійки з державного бюджету.

За словами лісівників, ситуація вже критична. Відсутність коштів призвела до того, що система протипожежних бар’єрів майже не відновлюється. Це може призвести до великих лісових пожеж та надзвичайних ситуацій.

Така ситуація не лише на Миколаївщині, а по всьому півдню України. Профспілка працівників лісового господарства другий рік намагається вирішити цю проблему.

Ще на початку року, розуміючи ситуацію, Профспілка направила розрахунки в потребі бюджетних коштів до Мінагрополітики. Але питання їх виділення до цього часу так і не вирішене. Не допомогла у вирішенні ситуації і квітнева акція протесту Профспілки лісівників у Києві.

До кого звертатись зараз – незрозуміло, в Кабінеті міністрів на листи шлють відписки, наголошують лісівники. А в Держлісагенстві досі не можуть визначитися із тим, як саме потрібно проводити реформування галузі.

А поки чиновники гадають та вагаються – лісівники фактично за власні кошти рятують ліси України.

0 коммент.:

Дописати коментар