29 вересня 2017

Порошенко закликає місцеву владу підтримувати і розвивати екологічний туризм



Президент України Петро Порошенко переконаний, що державні природоохоронні служби та місцева влада мають підтримувати не лише збереження лісів і національних парків, а й сприяти розвитку екологічного туризму в країні.

"Як правило, території, де створена переважна більшість національних заповідних парків, є депресивними. Зайнятість на тих територіях украй низька. І за таких обставин, я вважаю, що замість того, щоб намагатися вирубати ліс, забравши частину заповідника і залишивши пустелю, ми маємо допомогти організувати екологічний туризм. Це створить і робочі місця", - сказав глава держави на нараді з питань реформування лісового господарства та вдосконалення державної екологічної політики в Івано-Франківську в п'ятницю, повідомляє прес-служба президента.

П.Порошенко заявив про готовність підтримати спеціальну програму, якщо така потрібна, для розвитку екологічного туризму. "Якщо потрібна національна програма екологічного туризму - чекаю пропозицій. І на рівні урядовому, і на рівні законодавчому ми це питання можемо швидко вирішити. І це умови для того, щоб захистити природне середовище через формат національного парку", - сказав він.

За словами президента, Україні доцільно вивчити іноземний досвід організації національних парків, які генерують масштабний туристичний потік і позитивно впливають на розвиток прилеглих територій і наповнення місцевих бюджетів.

0 коммент.:

Дописати коментар