25 липня 2018

Лісова сертифікація почалася на Сумщині



У Кролевецькому та Середино-Будському лісгоспах Сумського ОУЛМГ приступили до сертифікації лісів. Підприємства стали першими з лісових господарств області, що розпочали дану процедуру, яку планують завершити до кінця року.

Лісова сертифікація – це оцінка відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. Метою лісової сертифікації є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства шляхом виконання відповідних загальновизнаних і таких, що заслуговують на довіру, стандартів.

Проведення сертифікації здійснюється акредитованими на міжнародному (чи національному на підставі схвалених міжнародних процедур) рівні організаціями. Такі процедури сертифікації гарантують незалежність, неупередженість та об’єктивність оцінки ведення лісового господарства у будь-якій країні.

Лісовим кодексом України передбачено, що лісова сертифікація є невід’ємною складовою організації лісового господарства, яка ґрунтується на міжнародних вимогах (стандартах).

В Україні лісова сертифікація отримала розвиток за міжнародною схемою Лісової опікунської ради (Forest Stewardship Council®, FSC) – міжнародної некомерційної неурядової організації, метою якої є просування відповідального управління лісами в усьому світі.

Наразі, вжепройшли сертифікацію 3,92 млн. га лісів, зокрема, видано 84 сертифікати FM/CoC, 212 сертифікатів CoC.
Портал города Сумы

0 коммент.:

Дописати коментар