24 липня 2018

Інший бік прав тварин



Кому потрібні права тварин, як у людей?

До національного Дня мисливців Німецька Мисливська Асоціація (Deutscher Jagdverband, DJV) опублікувала відеокомікс, що показує, які небезпечні наслідки для суспільства можуть мати чиїсь нав’язливі фантазії.

Головна мисливська організація в Німеччині нині протистоїть радикальним зоозахисним активістам, які «захищають» права тварин в інтернеті.

«Права людини для тварин і вегетаріанська дієта для всіх». Так вважають деякі зоозахисники. На їхню думку, будь-яка розумна істота не повинна більше страждати. В результаті лобіювання прав тварин призводить до небезпечних антидемократичних фантазій.

«Полювання повинно бути заборонено, а також необхідно заборонити утримання домашніх та використання свійських тварини або продуктів харчування з них, таких як яйця, сир, мед тощо», – закликають радикали.

Мисливська асоціація (DJV) у відеоролику показала наслідки твердження про те, що кожна істота має право на життя, свободу і щастя. «Їжа та харчування – це закон, який споконвічно існує на Землі, він був, є і буде існувати доти, поки є живі істоти».

Як бути з правом тварини на тварину? «Лев, який їсть газель, напевно відчуває щось інше, ніж його жертва, але він має на це право», – говорить президент DJV Хартвіг Фішер.

Деякі філософи, такі як Девід Пірс, намагаються вплинути на ці процеси, вивчають способи генетичного перепрограмування м'ясоїдних тварин на веганів.

– У активістів у сфері прав людини, очевидно, є труднощі зі сприйняттям природи. Ми, мисливці, живемо з природою. Полювання для нас – це своєрідне дбайливе використання, – зазначає Хартвіг Фішер. – Йдеться не про засудження дієт, а скоріше про ставлення до природи.

«Щур – свиня, собака – людина»: Інгрід Ньюкірк, засновник відомої організації з захисту прав тварин «PETA» (www.peta.de), придумав цю провокаційну тезу.

З метою відстоювання прав тварин, як у людини, радикальні адвокати не нехтують образами і

злочинами. «Ми не можемо це терпіти», – закликав президент DJV Х. Фішер.

Молодий мисливець Сіна Б., відомий як «Вайдфраулейн» (Waidfraulein), отримав нещодавно понад 2000 коментарів ненависті на своїй сторінці в Facebook за фото лисиці, яку він добув. «Огидний шматок бруду, ви все одно отримаєте те, чого заслуговуєте...» і це відносно м’які заяви, які можна опублікувати. Доходить і до того, що самопроголошені «активісти з захисту прав тварин» приходять до помешкань таких, як Сіна, і залякують їх розправою.

Усі правопорушення були доведені до відома поліції. Слідство вже визначило імена та IP-адреси агресивних радикалів, які діяли під псевдонімами.

– Будь-хто, хто вважає, що може скоїти злочин, навіть використовуючи «анонімність» інтернету, погрожуючи мисливцям, незабаром буде неприємно здивований, – попередив президент DJV Хартвіг Фішер.

Всі, хто зацікавився цією темою, яка нині досить актуальна і в Україні, пропонуємо переглянути коротке відео.



На жаль, у нас із захистом прав мисливців справи йдуть не так жваво і нам потрібно, потроху, переймати досвід країн, які вже давно стикнулись із цією проблемою і знають як їй протистояти.

Підготував Роман НОВІКОВ
"Лісовий і мисливський журнал" 



0 коммент.:

Дописати коментар