27 червня 2016

Вода накоїла великої біди у Лугах на Рахівщині (ФОТО, ВІДЕО)

У неділю, 26 червня, близько 16.00, шалені потоки води і бруду, що утворилися внаслідок сильної зливи, буквально затопили село Луги, розташоване біля підніжжя Говерли.

Вода від зливи і "господарювання" лісівників накоїла великої біди у Лугах на Рахівщині (ФОТО, ВІДЕО)
Крім землі з оголених гірських схилів шалені потоки води несли пні, колоди, гілки, залишені на місцях неконтрольованих вирубок.

Як повідомляють місцеві мешканці, у селі Видричка сильна гроза, яка пройшла в урочищі Вовчий, спричинила різке підняття рівня води в гірських потоках. Як підсумок, вода в деяких оселях села досягала більше метра.

Відео Тиси в розташованому трохи ближче до Рахова селі Розтоки опублікувала у своєму Фейсбуку Марія Кокіш. Вона теж вважає, що це "результат масової вирубки лісів". "Ви навіть не уявляєте, який бруд - цілі колоди лісу, каністри від бензину, все сміття, що полишає за собою ця мерзота, яка вирубує НАШ ліс, -  все це пливло нашою Тисою", - коментує відео його авторка.


"Я справді вражена. Уже тиждень дивуюся тому, що у здавалося б спекотні дні Тиса тече брудною. Говорю з друзями з Лазещини декілька днів тому - у нас дощу не було. Виявляється, весь цей намул несе Біла Тиса з оголеного від лісу Чорногірського хребта. З Піп Івана Марамороського навіть в дощову погоду Білий Потік тече чистий. А тут найменша гроза і ОТАКЕ", - коментує той самий сюжет Орися Кравчук. І наводить фото з космосу теперішніх і раніших вирубок у зоні стихійного лиха.


"ЧЕРЕЗ ОГОЛЕНІ СХИЛИ ГІР від зовсім невеликого дощу. А що ж сільські жителі ??? Мовчать. Усіх влаштовує...", - констатує з цього ж приводу Михайло Кравчук.

http://strichka.com/item/48064420

0 коммент.:

Дописати коментар