27 червня 2016

У США палають 14 тисяч гектарів лісу




У США палають 14 тисяч гектарів лісуСполучені Штати не можуть впоратися з масштабними лісовими
Від повені потерпає і Європа, а Сполучені Штати не можуть впоратися з масштабними лісовими пожежами. Про погодні примхи у світі - далі у короткому огляді

Польща потерпає від нищівної повені. Найбільше страждають центральна та східна частини країни. Паводки спричинили потужні зливи, що тривають уже кілька днів поспіль.

Метеорологи попереджають ще й про урагани. Потужний вітер уже завдав

чималої шкоди: пошкоджені лінії електропередач, повалені дерева й потрощені дахи будинків.

***
Від негоди потерпає й південь Австрії. Там потужні зливи спричинили перебої з електропостачанням. Під водою опинилися цілі вулиці. Пожежні служби Відня приведено у стан підвищеної готовності.

***

Сполучені Штати теж переживають повінь. Найпотужнішу за останні 100 років. Кількість загиблих зросла до 25 людей. Ще кілька осіб вважаються зниклими безвісти.

Найбільше від високої води потерпає Західна Вірджинія. Там паводки підтопили сотні будинків, розмили дороги й залишили без світла цілі квартали. Прогнози метеорологів невтішні - зливи триватимуть ще впродовж доби у 25 округах штату.

***

У Каліфорнії - інше лихо. Там не вдається локалізувати лісові пожежі. Вогонь впритул наблизився до житлових кварталів. Загинули двоє людей. Згоріло півтори сотні будинків. У передмісті Лос-Анджелеса триває евакуація мешканців.

Із зони лиха вивезли п'ять тисяч людей. На боротьбу з лісовими пожежами згуртували тисячу вогнеборців. Гасять масштабні займання і з повітря, і на землі. Локалізувати вогонь вкрай складно через потужний вітер і спекотну погоду. Натепер лісові пожежі охопили вже площу у понад 14 тисяч гектарів.

0 коммент.:

Дописати коментар