28 червня 2016

За добу рятувальники ліквідували по Житомирській області 7 пожеж, 2 з яких – в екосистемах


За добу з 27 на 28 червня по лінії «101» отримано 7 повідомлень про пожежі, що сталися на території області. Рятувальниками селища Володарсько-Волинський оперативно ліквідовано пожежу в дерев’яному житловому будинку по вулиці Західній, внаслідок якої вигоріло 1,5 кв.м. стіни.

Двічі вогнеборці виїжджали на гасіння пожеж в дерев’яних господарських будівлях, де зберігалося сіно та деревне вугілля. Крім того, ліквідовано займання сміття на відкритій території в Житомирі та селищі Корнин.

За вихідні дні по області також успішно ліквідовано 4 пожежі сухої трави на відкритій місцевості, на землях запасу сільських (селищних) рад в Олевському районі (поблизу с. Копище), в Житомирському (с.Сінгури), 27 червня - у Чуднівському районі (с.Пилипівка) та Ємільчинському (с. Рихальськ). Загалом вогнем пройдено близько 4,5 гектарів сухої трави.

Незважаючи на прогнози синоптиків щодо короткочасних дощів та гроз, що очікуються в області 28 червня, на значній території України все ж утримується високий клас пожежної небезпеки 4-тий та подекуди – 5-тий. А отже не можна виключити ризик виникнення пожеж в екосистемах.

Саме тому Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням не провокувати пожежі у екосистемах, лісових масивах та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Протягом пожежонебезпечного періоду варто утриматися від:
- розведення багаття у лісі та лісопосадках;
-від заїзду транспорту в лісові масиви;
-категорично заборонено палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки.
Завжди слід мати напоготові засоби пожежегасіння – це вода, пісок, вогнегасник тощо.

Варто пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей.

За матеріалами: http://zhitomirnews.com/

0 коммент.:

Дописати коментар