27 червня 2016

На Черкащині розробили комлекс заходів щодо попередження пожеж в екосистемах

На Черкащині розробили комлекс заходів щодо попередження пожеж в екосистемах



ЧЕРКАСИ. 27 червня. УНН-Центр. У режимі відео конференції відбулося засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомили у прес-службі Черкаського ОУЛМГ, передає УНН-Центр.
На нараді були розглянуті питання щодо здійснення превентивних заходів по попередженню та ліквідації пожеж в екосистемах держави та організації роботи по зменшенню кількості пожеж в екосистемах та підготовчі заходи щодо попередження і протидії лісовим пожежам.
На Черкащині утримується антициклональний характер погоди. Середньодобова температура повітря на 5-6º вище кліматичної норми на цей час і залишаться аж до початку наступного тижня. Температура повітря вдень 28-30°, вночі 18-21°. Висока температура та відсутність опадів призводить до значного висушування ґрунту і зростанню показника пожежної небезпеки.
У зв’язку з цим, на Черкащині передбачається виконати спеціально розроблений комплекс заходів щодо попередження пожеж в екосистемах.
Зокрема, розпочато цілодобове спостереження за лісами та їх патрулювання. Також буде максимально обмежено до особливого розпорядження доступ населення та в’їзд автотранспортних засобів у лісові масиви. До цієї роботи крім працівників лісового господарства, також будуть залучені рятувальники та співробітники національної поліції. У випадку виявлення порушників протипожежного режиму до них будуть застосовуватися заходи адміністративного впливу. 
Лісівники почали цілодобове спостереження за лісами


Лісівники почали цілодобове спостереження за лісами


ЧЕРКАСИ. 27 червня. УНН-Центр. У зв’язку із аномальною спекою, на Черкащині почали реалізацію спеціально розробленого комплексу заходів щодо попередження пожеж в екосистемах. Зокрема, від сьогодні розпочато цілодобове спостереження за лісами та їх патрулювання. Передає УНН-Центр з посиланням на Черкаське ОУЛМГ.
Також буде максимально обмежено, до особливого розпорядження, доступ населення та в’їзд автотранспортних засобів у лісові масиви. До цієї роботи крім працівників лісового господарства, також будуть залучені рятувальники та співробітники національної поліції. У випадку виявлення порушників протипожежного режиму до них будуть застосовуватися заходи адміністративного впливу.
Нагадаємо, на Черкащині утримується антициклональний характер погоди. Середньодобова температура повітря на 5-6 градусів вище кліматичної норми на цей час і залишаться аж до початку наступного тижня. Температура повітря вдень 28-30°, вночі 18-21°. Висока температура та відсутність опадів призводить до значного висушування ґрунту і зростання показника пожежної небезпеки.

0 коммент.:

Дописати коментар