29 червня 2016

Лісівники в областях звітують громаді про санітарні рубки лісів

Відповідно до доручення т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христини Юшкевич обласні управління лісового та мисливського господарства посилюють контроль над здійсненням санітарних рубок до ухвалення Урядом змін до Санітарних правил в лісах України.

Зокрема, в.о. начальника Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства Роман Череватий зобов’язав керівників усіх підвідомчих державних лісогосподарських підприємств встановити дієвий контроль за якістю обстеження та правомірністю і обґрунтованістю призначення санітарно-оздоровчих заходів на території державного лісового фонду підпорядкованих підприємств.

Лісівники Буковини забезпечують постійне інформування органів виконавчої влади та місцевого самоврядування про заплановані санітарно-оздоровчі заходи за їх адміністративним розташуванням; оприлюднення планів санітарно-оздоровчих заходів на сайтах підприємств через засоби масової інформації та проведення широкої роз’яснювальної роботи серед громадських організацій та населення щодо порядку і необхідності призначення та проведення таких заходів.

Нагадаємо, що робочою групою при Держлісагентстві були напрацьовані нові прогресивні зміни до Санітарних правил в лісах України. Вони передбачають заборону проведення всіх санітарно-оздоровчих заходів навколо місць гніздування рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, хижих та інших птахів; у заповідних зонах біосферних заповідників, національних природних і регіональних ландшафтних парках, природних заповідниках, пам’ятках природи, заповідних урочищах; у зонах регульованої та стаціонарної рекреації національних природних парків, буферних зонах біосферних заповідників, загальнозоологічних, ботанічних, лісових та в орнітологічних заказниках.

Загалом у лісах буде обмежено проведення суцільних санітарних рубок виключно моментами крайньої необхідності (пошкодження насаджень пожежами, шкідниками і хворобами лісу, стихійними явищами і техногенними впливами до ступеня їх загибелі) з обов’язковим відновленням нових стійких і високопродуктивних лісів на цих площах. Наразі проект нових Санітарних правил в лісах України проходить погодження в органах влади для подальшого ухвалення на засіданні Уряду.

29.06.2016 | 15:00 
ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО ЛІСОВИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ

0 коммент.:

Дописати коментар