27 червня 2016

Ліміт по вирубці лісу виросте в 2017 році на 3%

Розрахункова лісосіка в країні збільшується за рахунок природного зростання лісових насаджень, відзначили в Мінлісгоспі.

Міністерством лісового господарства за погодженням з Міністерством природних ресурсів і охорони навколишнього середовища затверджена розрахункова лісосіка на 2017 рік - у порівнянні з 2016 роком вона виросте на 3%, повідомили Sputnik в Мінлісгоспі.

Розрахункова лісосіка є визначається розрахунковим шляхом плановий норматив головного користування лісом. Вона визначається на основі вивчення ресурсів стиглої деревини, стану лісів і потреб в деревині.

"У 2017 році розрахункова лісосіка в Білорусі збільшиться на 3% і складе понад 11,9 мільйона кубометрів ліквідної деревини. Зміна розрахункової лісосіки відбулося за рахунок природного зростання лісових насаджень та досягнення ними встановленого віку рубки", - повідомили в Мінлісгоспу.

Там відзначили, що розрахункова лісосіка збільшилася по хвойних лісах на 5,4%, по твердолистяних порід дерев на 0,06%, по м'яколистяних - на 1%.

У розрізі регіонів найбільше збільшення відбулося по Мінській, Вітебській і Брестської областей.

За даними Мінлісгоспу, розрахункова лісосіка за останні п'ять років збільшилася на 22,4%. В середньому білоруські лісокористувачі освоюють трохи більше 80% від дозволеного до вирубки обсягу лісів.

27.06.2016 13:24

http://ex-press.by/article.php?id=118848

0 коммент.:

Дописати коментар