27 липня 2018

ДСНС відправить свою авіацію до Швеції для допомоги в ліквідації лісових пожеж



Авіація ДСНС буде направлена до Швеції для допомоги в ліквідації лісових пожеж. Відповідне рішення прийняте Урядом під головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана сьогодні, інформує Урядовий портал.

«Вчора о 22:30 ми отримали терміновий запит про допомогу в ліквідації лісових пожеж в Швеції від Євроатлантичного координаційного центру з реагування на катастрофи. Пропоную залучити наявну в розпорядженні Держслужби з надзвичайних ситуацій авіаційну техніку», – зазначив перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Зокрема, буде направлений АН-32 (п) та 8 осіб особового складу ДСНС.

За останні кілька тижнів Швеція пережила незвично високу температуру повітря та відсутність опадів. Це призвело до дуже сухих умов в лісах та місцевості по всій країні. Наразі 40 активних пожеж тривають у регіонах Евлеборг, Даларна та Ємтланд, їх кількість постійно збільшується. Три найбільші пожежі покривають понад 20000 га.

Нагадаємо, МВС працює над створенням Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту. Перші чотири вертольоти виробництва Airbus вже надійдуть до кінця поточного року.

Leopolis.news

0 коммент.:

Дописати коментар