20 серпня 2016

Кому заважає єдине законне підприємство з виготовлення деревного вугілля?

Що є закон і хто його дотримується? Чому за 25 років незалежності України нам не під силу подолати корупцію, бюрократію, які пронизали та отруїли різні сфери життя суспільства. Чому дозволяємо приходити до влади тим, хто має кримінальне минуле, порушує закон, вводить в оману інших? Таких «чому» є безліч… Але найгірше, що нерідко через це страждають інші. Ті, хто звик досягати мети власними зусиллями, щоденною працею.
Кілька тижнів на слуху у багатьох ситуація, що виникла довкола підприємства з виготовлення деревного вугілля, розташованого в смт. Гришківці. Частина мешканців селища запевняє, що дим, який утворюється під час згоряння деревини, утруднює їм дихання та створює проблеми зі здоров'ям. Дійшло навіть до того, що ініціативна група людей перекривала дорогу Бердичів-Житомир. Втім, усі дозвільні документи на здійснення даного виду діяльності підприємство має. У цьому переконались і різні контролюючі інстанції, що останнім часом частенько навідувались на виробництво  Володимира Морозова.
Неодноразово проводилися виміри викидів забруднюючих речовин. Та перевищення допустимих норм не було виявлено. Державна екологічна інспекція в Житомирській області  та Бердичівський районний відділ ДУ ЖОЛЦ ДСЕСУ встановили, що концентрація діоксиду азоту, пилу, ангідриду сірчистого та оксиду вуглецю на відстані 100 та 420 метрів від джерела забруднення не перевищує ГДК(гранично допустимі концентрації) і відповідає необхідним вимогам. Крім того, відповідно до чинного законодавства, виробництво розташоване за межами населеного пункту: до житлового будинку більше 400 метрів.
Загалом, підприємство почало працювати наприкінці квітня. Ідея запустити виробництво виникла у Володимира Морозова ще у грудні 2015 року. «Взагалі, я займаюсь виготовленням дверей з натуральної деревини. Але зараз зменшується попит на цю продукцію, так як населення біднішає. Потрібно було шукати нові шляхи, щоб не звільняти людей, які в мене працюють. Тому вирішив запустити виробництво з виготовлення деревного вугілля. Поки що на таку продукцію є попит», - розповів Володимир Морозов. Кілька місяців пішло на виготовлення необхідної документації, отримання дозволів на здійснення діяльності.
Виробництво деревного вугілля засноване на процесі піролізу (пропалювання деревини без надходження кисню). Для цього використовуються спеціальні печі. Вони складаються з камери, у якій проводяться операції випалювання, сушіння та топки. Основний принцип роботи полягає в тому, що парогаз, який виділяється при згорянні вугілля, спалюється, даючи додаткове тепло. Такі печі не шкодять здоров'ю людей, що перебувають довкола. В результаті, виходить екологічно чиста продукція.
«Перші два місяці жодних нарікань на виробництво не було. Місцеві мешканці бачили, що підприємство працює. Але це не сподобалось одній людині, депутату обласної ради з Гришківець, який сказав мені, що не дасть працювати», - розповів Володимир Морозов. За словами підприємця, з часом зорганізувалась група незадоволених людей, у кількості 20-30 чоловік, які не бажають слухати ніяких пояснень, не зважають на висновки експертів, документацію, а просто вимагають заборонити виробництво.
Досить цікавим є те, що Володимир Морозов надав наших журналістам списки, в яких прізвища більше 250 мешканців Гришківець, що проживають на прилеглій до підприємства території (!). Ці люди не заперечують проти його діяльності. Не заважає підприємство КНЗ «Бердичівській загальноосвітній школі-інтернат», розташованій за 480 метрів від виробництва. «Ніхто з колективу не скаржився на те, що комусь заважають сторонні запахи. Більше шкоди для багатьох приносить спалювання сухої трави та бур'янів, чим полюбляють займатися місцеві мешканці восени та навесні», - пояснила заступник директора з навчально-виховної роботи закладу Зінаїда Данилова.
Володіє ситуацією і селищний голова Ірена Лісова, але жодних претензій до Володимира Морозова вона не висуває, так як підприємець здійснює свою діяльність законно, сумлінно сплачує податки до селищного бюджету, забезпечує місцевих жителів робочими місцями. Турбують жінку скарги людей, але переконана, що повторні перевірки додадуть ясності і заспокоять обурених мешканців селища.
В цій ситуації найцікавішим є те, що на Бердичівщині функціонувало кілька підприємств, які займались незаконним  виробництвом деревного вугілля. Лише Володимир Морозов здійснює свою діяльність законно. Решта – працюють без дозвільних документів. Тому депутатському корпусу районної ради, правоохоронцям варто було б зайнятися ними, а не створювати перешкоди у діяльності для того підприємства, у якого є всі дозвільні документи.
Нині поліцейські проводять перевірку таких підприємств. Про результати її виконання начальник Бердичівського відділу Національної поліції Ольга Зінченкопообіцяла повідомити згодом.
Після нетривалого призупинення діяльності, виробництво  Володимира Морозова знову запрацювало. Підприємець на п'ять метрів у висоту підняв труби на печах. Він щиро сподівається знайти порозуміння з односельчанами, які повинні зважати на те, що закон на його стороні.  



    Автор: Зоряна Бовіт
КОМЕНТАРІ


Відповісти
Ось мені цікаво, чому автор своє справжнє прізвище не вказав? У пятницю був один псевдонім, в неділю - інший. Боїтеся народного гніву, чи мужності не вистачає назвати власне імя, щоб люди знали тих, на кого теж впадуть прокльни матерів за скалічене здоровя їх дітей


Відповісти
дуже прикро, що через газетку бізнесмена захищаються інтереси іншого бізнесмена, а на думку мешканців начхати, бо грошики важливіше за здоров’я людей, як кажуть ворон воронові око не виклює, от так і живемо, хай йому грець...


Відповісти
підтримую думку Законослухняного! Підписуюсь під кожним словом. Скільки можна лити грязь на тих людей, які щось роблять. То давайте перейдемо в пещери, візьмемо сокири і підемо на мамонта. Бо виходить, що все шкідливо. Краще б заздрісники і недоброжелатилі самі зробили шось добре для людей.. А то тільки паскудять всіх без розбору.Для цього великого ума не треба.


Відповісти
Всі хочуть отримувати пенсії, достойні зарплати, щоб в нас гарні дороги були, медицина була на рівні. Але шановні, якщо ми не будемо давати працювати підприємцям, які на відміну від інших, що і влаштували цю бучу, працюють офіційно і справно сплачують податки в бюджет, то ми нічого не будемо мати, і в цьому буде вина не влада, а ми самі. Бо через групу придурків, яким все і всюди мішає, якийсь пенсіонер чи лікар не отримає пенсію чи зарплату.


Відповісти
Школа интернат недавно построила котельную на дровах. Директор рьяно защищает Морозова который травит бедных детей, но она молчит. Морозов наверное дровишки подганяет???? Одной рукой типа дает - другой нещадно душит ради обогащения. Вот такие меценаты в наше время.В такое время живем.
Приедут дети с каникулов, начнуть болеть. Посмотрим как вы тогда запоете. Со стороны директора это вообще геноцид подвергать беззащитных детей такому риску.
И пишут что не вредно. И известно ли Вам, что такое предприятие имеет разрешение на выбросы, и за это платит компенсацию стране. Компенсацию за испорченный воздух и землю. Стране платят компенсацию за то что нас травят. Это ли справедливо?


Відповісти
УЛИЦА ЖИТОМИРСКАЯ напишіть своє справжнє призвіще і де ви живете, бо щось мені здається, що ви не з Гришковець, а проплаченний троль.


Відповісти
ТЕТЯНА ПЕТРІВНА поїдьте краще вы. Чому ж вы тут? Не хочется дышать отходами. А прийдется, если вы даже живете отдаленно вы все равно дышите этим но в меньшей концентрации, здоровья Вам это не прибавит. В Европе запрещено такое производство, выводы не напрашиваюся? Они у нас покупают этот уголь у третьих стран, которые не думают о своих жителях, а думают о собственной наживе.


Відповісти
Ніякого лісного крематорію не вбачаю. Поїдьте на схід України, де розташовані і працюють промислові гіганти!!! де вдень і вночі працюють мартени, хімічні виробництва. У Маріуполі на Азовсталі працює більше 30 тисяч людей. А тут невелике виробництво, яке комусь стало поперек горла. Добре, що хоч щось працює, що сплачуються податки, а люди мають робочі місця.


Відповісти
Я живу рядом с этим крематорием. Сначала мы пару месяцев просто не знали что так жутко воняет и от чего нам плохо. Потому и не жаловались. До первого жилого дома напрямую меньше 200 метров. На счет вреда: хотел бы я чтобы Морозов пожил в моем районе пару дней, вместе с экологами... Знаете как они замеры делают? Когда процесс закончен и уголь еле дотлевает. На счет списков 250 человек. Это все его друзья и их родственники, их рабочие и жители другой стороны Гришковец куда не доходит дым. Те 30 человек- это те кто сумел найти время отстоять свои семьи которые там живут рядом и просто задыхаются от этого не вредного производства. Если бы люди могли уйти с работы- было бы сотни. И чувствую еще будут эти сотни на улице с этой корупцией и с такими проплаченными статьями.
Бердичівський погляд, Вам как изданию должно быть стыдно что вы защищаете местных олигархов которые наживаются на здоровье жителей пгт.
Ваших представителей не было при этих событиях.Но знайте правда всегда победит.


Відповісти
Живу рядом с производством. Мне ничего не мешает. Работает человек,пусть и дальше работает.


Відповісти
http://www.berdichev.biz/селище-гришківці-що-на-бердичівщині-о/


Відповісти
http://www.berdichev.biz/лісний-крематорій-у-селищі-гришківці/


Відповісти
Ніколи правду газета діловий біз не писала,постійно виконувала проплачені заявки лабунської через шелепу та інших горе журналістів.

0 коммент.:

Дописати коментар