20 серпня 2016

На Волині лісівники вживають всіх необхідних протипожежних заходів

У Городоцькому лісгоспі вживають всіх необхідних протипожежних заходів. Це підтвердила спільна рейдова перевірка лісової охорони державного підприємства «Городоцьке ЛГ» з працівниками Маневицького райвідділу Управління ДСНС України у Волинській області. Про це інформує прес-служба Прес-служба Волинського ОУЛМГ.



Рятувальники та представники лісової охорони оглянули рекреаційні зони, переконалися, що всі в’їзди до лісу перекриті шлагбаумами, а також констатували, що мінералізовані смуги в зелених насадженнях прокладені належно.

Варто зазначити, що проведення заходів із попередження виникнення пожеж у лісових масивах працівники лісової охорони починаючи з ранньої весни. До таких належать: створення та догляд за мінералізованими смугами і протипожежними розривами, перекриття другорядних доріг на в’їзді в лісові масиви, проведення рейдів.



Цьогорічне літо не поступилось минулорічному в плані високих температур та малої кількості опадів. Такі кліматичні аномалії завдають багато турбот для лісової охорони державних лісогосподарських підприємств. Лісові масиви ДП «Городоцьке ЛГ» належать в основному до І класу горимості, так як тут ростуть соснові насадження в сухих і дуже сухих умовах.



Лісівники добре знають, що пожежу легше попередити, ніж загасити та ліквідувати її наслідки, тому постійно тримають ситуацію на особливому контролі.

0 коммент.:

Дописати коментар