23 серпня 2016

У Києві знищили частину Голосіївського парку

Уночі 22 серпня невідомі знищили частину заповідного урочища «Бичок», що входить до складу Національного природного парку «Голосіївський».
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив активіст Михайло Погребиський.
— Місцевих мешканців, які вночі встали на звук бензопил, бандити прямо пообіцяли «пригостити свинцем»! Місцевий люд вкрай заляканий!  Ситуація надзвичайно складна! На місці зараз знаходиться чоловік 150 підготовлених бандитів – спортсменів-тітушок, — написав він.
Погребиський наголосив, що мова про унікальне заплавне урочища Бичок – частина якого була віддана в оренду ТОВ «Авеста-буд» в обхід закону про природно-заповідний фонд.
Справа про розірвання договору із забудовником зараз розглядається в суді.
За словами Погребиського, 19 серпня на перемовинах в Голосієвській РДА за участю голови РДА Наталії Бондар, представники ТОВ «Авеста-буд» пообіцяли мешканцям та активістам до 26 серпня не проводити ніяких робіт.
— Очевидно, це була типова бандитська «розводка», аби приспати пильність захисників урочища та зрізати дерева! Слід зазначити, що сама Голова Голосієвської РДА Наталя Бондар зайняла не державницьку позицію, аби захистити державну власність, а по суті стала на сторону забудовника і лобіювала інтереси бандитів, — підсумував активіст.

0 коммент.:

Дописати коментар