25 серпня 2016

Сумські лісівники будують лісові дороги



В цьому році Сумські лісгоспи планують здати в експлуатацію близько 32 км лісових доріг та підготувати під будівництво наступного року 26 км земляного полотна. Дорожні роботи тривають на всіх підприємствах, повідомляє прес-служба Сумського ОУЛМГ.

«Дощове літо дещо сповільнило темпи будівництва. На сьогодні роботи по спорудженню земляного полотна виконані на 50%, дорожнього покриття – на 43%», - прокоментував хід будівництва лісових доріг підприємствами області начальник відділу використання лісових ресурсів та маркетингу Сумського ОУЛМГ Василь Коломієць.

На 100% виконали план цьогорічного будівництва у Середино-Будському, Краснопільському та Глухівському лісгоспах, здавши у експлуатацію відповідно 3,2 км, 2 км та 1 км лісових доріг.

На 60% виконали дорожні будівельні роботи у Кролевецькому лісомисливському господарстві.

Найбільше – 11,6 км дорожнього покриття та 3,6 км земляного полотна взялися збудувати у Свеському лісгоспі. Наразі план будівництва земляного полотна тут виконали на 175%, збудувавши 6,3 км, та на 35 % - план по будівництву дорожнього покриття.

Почали сумські підприємства будувати лісові дороги у 2008 році і вже здали у експлуатацію близько 180 кілометрів. Прокладаються дорожні маршрути з урахуванням рубок головного користування, тому вони скорочують відстань вивезення деревини, чим суттєво здешевлюють собівартість рейсів та продовжують термін зносу техніки. В разі виникнення лісових пожеж, дороги покращують доступ до лісу та дають можливість локалізувати проблему на початковому її етапі.

Чт, 25/08/2016 - 08:49

0 коммент.:

Дописати коментар