12 грудня 2016

Держлісагентство планує продати понад 600 тис. новорічних ялинок



КИЇВ. 12 грудня. УНН. Державне агентство лісових ресурсів України планує реалізувати близько 630 тис. штук новорічних ялинок. Про це повідомили УНН у прес-службі Держлісагентства.

“Цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати близько 630 тис. шт. новорічних ялинок. Потрібно зазначити, що вирощені дерева, заплановані для реалізації, вирубуються під замовлення покупців”, — повідомили у Держлісагентстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На головній ялинці країни запалили гірлянди

Серед новорічних ялинок, уточнили у відомстві, які будуть реалізовуватися, є сосна звичайна, сосна палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялиця біла (піхта).

При цьому, якщо залишаються зрубані новорічні ялинки, які не вдалося продати, їх віддають у дитячі садки, школи, для прикрашання церков на різдвяні свята, додали у прес-службі Агентства.

Держлісагентство має спеціальні плантації, де на площі 5 тис. га зростає 18 млн шт. хвойних дерев різних порід у віці від 1 до 10 років.

Щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 млн. шт. новорічних ялинок.

Джерело: УНН

0 коммент.:

Дописати коментар