13 грудня 2016

Помічник нардепа Павла Дзюблика арендує на Житомирщині 6,6 га лісу по долару за гектар

Київський апеляційний господарський суду відмовився визнати недійсним договір користування лісовою ділянкою площею 6,6 га на території Коростишівського району.



нардеп від «НФ» Павло Дзюблик



Чому? Тому, що підприємець Валерій Варивода є за сумісництвом помічником народного депутата Павла Дзюблика (фракція партії «Народний фронт»). Варивода отримав добрий шмат землі у користування на 49 років з орендною платою – 1 долар США за 1 га на рік по курсу НБУ.

Рішення суду від 15 листопада 2016 року опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Ще в травні обласна прокуратура подала позов про припинення незаконного користування 6,6 га лісу, які отримав приватний підприємець.

В ршенні Господарського суду міста Києва від 14.09.2016р сказано: «Заступник прокурора Житомирської області звернувся до господарського суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі Житомирської обласної ради до Житомирської обласної державної адміністрації, фізичної особи-підприємця (ОСОБА —1) та Дочірнього підприємства «Коростишівський лісгосп АПК «ЖОКАП «Житомироблагроліс» Житомирської облради про визнання протиправним та скасування розпорядження Житомирської обласної державної адміністрації, визнання недійсним договору довгострокового тимчасового користування лісами та повернення земельної лісової ділянки. Позовні вимоги обґрунтовані тим, що розпорядження Житомирської обласної державної адміністрації №48 від 29.02.2016 р. є протиправним та підлягає скасуванню, оскільки при його прийнятті були порушені норми чинного законодавства України. Крім того, прокурором заявлено вимоги про визнання недійсним договору довгострокового тимчасового користування лісами та повернення земельної лісової ділянки», — зазначається в рішенні Господарського суду міста Києва від 14.09.2016р».




помічник П. Дзюблика — Валерій Варивода

Нажаль, в задоволенні позовних вимог заступника прокурора Житомирської області відмовили повністю. Апеляція не допомогла і 6,6 га лісу і сьогодні є у користуванні Валерія Вариводи.

Нагадуємо: згідно розпорядження губернатора Житомирщини Сергія Машковського від 29 лютого 2016 року, підприємець Валерій Варивода отримав у довгострокове тимчасове користування терміном на 49 років лісову ділянку площею 6,6 га «для культурно-поздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей». У 2014 році мешканець Коростишева Варивода балтувався в нардепи по округу №66 (Малин) як самовисуванець. Його підтримало «Об’єднання «Самопоміч». Політолог Вадим Карасьов запевняв Вариводу в «залізній» перемозі. Проте, Карасьов, як виявилося, поринув у світ фантазій, а сам Варивода посів 4 місце. Переміг Дзюблик («Народний фронт») і Варивода став помічником нардепа на громадських засадах.

Виктор Шуляр
13.12.2016, 16:25

0 коммент.:

Дописати коментар