У мережі опублікували гастрономічну карту України
Кожна область України славиться своєю унікальною кухнею – залежно від традицій та географії.
Гастрономічну карту України підготувало видання «Укрінформ».
Північна частина України славляться урожаєм картоплі, що значною мірою впливає на раціон місцевої кухні. Наприклад, коронна страва Полісся – деруни, або драники. У Чернігівській області майстерно готують печеню в горщиках із картоплі, квашеної капусти та м'яса. Натомість Південь – це край рибалок, а отже і різноманітних рибних страв.
Центральна Україна може здивувати різноманітністю вареників та начинок до них. А на Донбасі знають близько 50 рецептів окрошки.
На Прикарпатті до столу подають бануш – густа каша з кукурудзяної крупи, приправлена сметаною, подають гарячим з обсмаженим беконом і бринзою. На Закарпатті дуже популярна страва бограч, яка прийшла до нас з угорської кухні.
Коментар
Держгеокадастр та Мінагрополітики не перестають дивувати. Маємо надію, що вже ця інтерактивна карта без помилок, і Геннадію Москалю не буде що сказати навзаєм.
0 коммент.:
Дописати коментар