30 січня 2019

Запорізькі патрульні зупинили тисячі авто, які перевозили незаконно вирубані дерева

Зі слів правоохоронців, всі перевізники запевняли, що дерева купили на складах з переробки






Фото: пресс-служба патрульной полиции Запорожской области

Запорізькі патрульні зупинили близько 3 тисяч автомобілів, що перевозили незаконно вирубані дерева

Поліцейські щодня зупиняють автомобілі порушників.

На Запоріжжі патрульні з початку року зупинили близько 3 тисяч автомобілів, які перевозили незаконно вирубані дерева. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Так, у січні поточного року патрульні провели низку профілактичних заходів з метою заборони незаконної вирубки хвойних насаджень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Залишилися одні пеньки: в Криму масово вирубують дерева
Тільки за цей період поліцейські перевірили близько 2768 транспортних засобів, відпрацювали 112 ринків, а також затримали 7 осіб за торгівлю з рук у невстановлених місцях.

Зі слів правоохоронців, всі перевізники запевняли, що дерева купили на складах з переробки, везуть деревину другого сорту, пиломатеріали або дрова. Фактично ж вони перевозили свіжозрубані дерева або ялинки.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада криміналізувала контрабанду ліса-кругляка. Закон встановлює жорстку криміналізацію контрабанди лісу-кругляка і обмежує внутрішнє споживання необробленого лісоматеріалу 25 млн кубометрів на рік. Документ також містить пункт про заборону експорту паливної деревини.

Також ми писали про те, як працює електронний облік деревини в Україні. Виявляється, що майже третина державних лісгоспів (27%), залишається непідключеною до електронного обліку деревини (СЕД) – зокрема, мова йде про лісгоспи в підпорядкуванні Міністерства освіти, Міністерства оборони, а також комунальних лісів і лісів облавтодорів.


Сьогодні, 00:23 

0 коммент.:

Дописати коментар