31 січня 2019

За минулий рік держлісгоспи Вінниччини виконали весь комплекс робіт зі створення нових лісів, підвищення продуктивності лісових насаджень, забезпечення належного рівня охорони та захисту лісу


Сьогодні, 31 січня, відбулось підсумкове засідання колегії Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, під час якої проаналізували роботу державних підприємств лісового господарства Вінниччини за 2018 – січень 2019 року та окреслили ключові пріоритети розвитку галузі на 2019 рік.

Засідання відбулось за участі першого заступника голови ОДА Андрія Гижка.

Під час засідання Андрій Гижко висловив подяку лісівникам Вінниччини за сумлінну працю та вагомі результати роботи, акцентувавши увагу на тому, що формат роботи держлісгоспів обласного управління лісового та мисливського господарства є зразковим. Зокрема, у червні минулого року лісівники з різних куточків України вивчали досвід лісівників Вінниччини в питаннях лісовідновлення і лісорозведення.

Важливими для розвитку лісового господарства України є рішення Всеукраїнської наради під керівництвом Президента України Петра Порошенка, яка відбулась 30 вересня 2017 року в Івано-Франківську. Під час наради розглянули питання щодо реформування лісового господарства та вдосконалення державної екологічної політики. Стратегію подальшого розвитку лісового господарства визначає Указ Президента України «Про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об'єктів природно-заповідного фонду» №381/2017 від 21 листопада 2017 р.

Протягом 2015 – 2018 рр. за сприяння обласної державної адміністрації під заліснення було виділено 750 га земель та створено 708 га нових лісів.

За словами Андрія Гижка, підвищення лісистості Вінниччини також є пріоритетним напрямком роботи обласної влади, яка й надалі надаватиме підтримку в цьому напрямку.

Під час засідання присутні також обговорили особливості роботи НПП «Кармелюкове Поділля», що функціонує в лісових угіддях ДП «Чечельницький лісгосп».

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар висловив подяку трудовим колективам усіх держпідприємств лісового господарства області за плідну роботу в 2018 році, а також відзначив результативність роботи таких державних підприємств як: «Дашівське ДЛМГ», «Вінницький лісгосп», «Тульчинське ЛМГ». Усі зазначені державні підприємства посіли 1-3 місця в трудовому суперництві між держлісгоспами за підсумками роботи в 2018 році.

За словами Анатолія Бондаря, державні лісогосподарські підприємства Вінниччини у минулому році виконали весь комплекс робіт зі створення нових лісів, підвищення продуктивності лісових насаджень, забезпечення належного рівня охорони та захисту лісу. У 2018 році держлісгоспи області відтворили і створили 1143 га.

Під час засідання начальник Вінницького ОУЛМГ також акцентував увагу на внеску лісівників Вінниччини у створенні державних лісів. Зокрема, за 2018 рік обсяг виробленої продукції склав 759 млн. грн. (у 2017 році – 650 млн. грн.). Крім цього, на ведення лісового господарства направлено 356 млн. грн. (2017 рік - 298 млн. грн.). За словами Анатолія Бондаря, до зведеного бюджету було перераховано 235 млн. грн. (держбюджет – 173 млн. грн., місцеві бюджети – 62 млн. грн.), до цільових фондів – 63 млн. грн.

Анатолій Бондар акцентував увагу на роботі керівників держлісгоспів, враховуючи ефективність використання деревини, водних та земельних ресурсів, рекреаційних можливостей тощо. Начальник Вінницького ОУЛМГ також зазначив, що самофінансування лісогосподарського виробництва на власному ресурсі – запорука стабільної роботи держлісгоспів.

Крім цього, з основними доповідями порядку денного виступили перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Діденко, а також заступники начальника ВОУЛМГ Валентина Котенко та Андрій Колчанов.

Під час підсумкового засідання колегії Андрій Гижко та Анатолій Бондар вручили Почесну грамоту директору ДП «Гайсинський лісгосп» М.М. Лащенку, а також Подяки Голови Держлісагентства України прес-секретарям Вінницького ОУЛМГ, ДП «Бершадський лісгосп», ДП «Гайсинський лісгосп», ДП «Тульчинське ЛМГ» С.Т. Вовку, Ю.Ю. Лучик, О.М. Нікітіній та О.П. Онофрійчуку.










0 коммент.:

Дописати коментар