29 січня 2019

Волинські лісівники просять владу внести «самосіви» до держлісфонду



На Волині тисячі гектарів земель, що самозаліснилися, не можуть використовуватися лісівниками ефективно для ведення господарства. Про це сказав начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександ Кватирко під час підсумкової наради.

Очільник обласного управління лісового та мисливського господарства звернувся до представників влади з проханням посприяти вирішенню цього питання.

«Нині на Волині у підвішеному стані перебуває кілька тисяч гектарів земель, які самозаліснилися і не використовуються для ведення сільського господарства. Запевняю, що лісівники мають усі можливості перетворити ці бідні насадження у якісні ліси. Вберегти їх від пожеж та несезонної вирубки. Маємо для того і людські, і матеріальні ресурси. Не вистачає лише політичної волі, щоб землі були внесені до держлісфонду», – сказав Кватирко.

Головний лісівник області запевнив, що для стовідсоткового виконання лісокультурних робіт та заходів у працівників вистачить садивного матеріалу, вирощеного власними силами, адже зараз лісівники мають 20,5 мільйонів штук стандартного садивного матеріалу при запланованих 19,6 мільйонів штук сіянців головних лісоутворюючих та супутніх деревних і чагарникових порід.

«Цього року ми особливо активно стали працювати не лише у напрямку лісовідновлення. Поставили собі ціль: запровадити моду на сучасний зелений ландшафт у селах та містах. З ініціативи управління було проведено конкурс проектів дендропарків та скверів. Ми мали проекти з усіх районів Волині. Дякую за таку активність. Це доводить, що відповідна робота цікавить людей на місцях. Тому ми не будемо зупинятися на досягнутому», – підкреслив Кватирко.


29.01.2019

0 коммент.:

Дописати коментар