29 січня 2019

Лісопатологічне обстеження всихаючих насаджень


На території Олешинської об’єднаної територіальної громади відбулася зустріч-семінар з участю головного лісничого державного підприємства «Проскурівське лісове господарство» В.М. Гаврилюка, інженера – лісопатолога ДСЛП «Вінницялісозахист» Ю.О.Фіщука та депутатів Олешинської ОТГ.

Обстежено хвойні насадження. Інженер – лісопатолог ознайомив присутніх з основними проблемами, пов’язаними із масовим всиханням соснових насаджень та динамікою зростання площі пошкоджених деревостанів.

– Останнім часом все більше звучить звинувачень на адресу лісівників, в тому, що вони масово і безконтрольно вирубують ліси, - коментує інженер- лісопатолог Юрій Фіщук. – Рубати дійсно доводиться більше, але це обґрунтовані рубки, на які є всі необхідні дозволи. Вони потрібні, щоб врятувати насадження від подальшого зараження і всихання.

Інформування населення про цю проблему дозволить знайти порозуміння між лісівниками і громадою, тому і були запрошені депутати об’єднаної територіальної громади. Адже вкрай важливо роз’яснити населенню, що чим коротший період від виявлення осередків захворювання до їх ліквідації, тим кращі перспективи збереження насадження.

Під час дискусії були обговорені санітарні правила в лісах України. З метою недопущення погіршення санітарного стану лісів та запобігання неконтрольованих масштабних патологічних процесів, вирішили розробити та надати пропозиції щодо проведення санітарно-оздоровчих заходів з метою зменшення екологічних та економічних втрат.

Прес-служба Проскурівського лісгоспу.

  

0 коммент.:

Дописати коментар