29 січня 2019

Належна охорона праці – постійна турбота лісгоспу



Навчання та систематичне підвищення рівня знань працівників з питань охорони праці – один з основних принципів та водночас фундаментальна основа безпеки праці на підприємстві.

Це, зокрема, підтверджено навчанням і перевіркою знань працівників ДП «Корюківське лісове господарство» з питань охорони праці в лісгоспі, яке відбулося з 8 по 25 січня цього року в усіх підрозділах лісового господарства, саме на нижньому складі, в цеху переробки деревини, в ремонтно-транспортному цеху та в лісництвах.

Спеціальні навчання працівників з питань охорони праці згідно затвердженої програми проведені на виконання вимог ст.18 Закону України «Про охорону праці» та у відповідності до «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці».

Теоретичну підготовку лісівників проводили спеціалісти підприємства за участі головного Державного інспектора відділу нагляду в агропромисловому комплексі та СКС С.В. Марченка, а також страхового експерта з охорони праці Менського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області О.М. Старовойта.

За підсумками навчання члени створеної комісії з перевірки знань з питань охорони праці вимогливо екзаменували рівень знань працівників лісгоспу щодо відповідних нормативно-правових актів з охорони праці, в тому числі Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості, охорони праці в деревообробній промисловості, охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання. А також Правил охорони праці на автомобільному транспорті, в тому числі й Правил дорожнього руху. Не обійдені увагою членів комісії і знання Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті, а також Правил пожежної безпеки.

Вимогливо перевіряла комісія знання працівників і з уміння надавати першу медичну допомогу потерпілим від нещасних випадків, моделювання їхньої поведінки у разі виникнення аварійної ситуації, норми гігієни праці та виробничої санітарії.

Підсумки проведених перевірок засвідчили, що працівники Корюківського лісового господарства мають необхідні знання з охорони праці для належного виконання своїх професійних обов’язків.

За інформацією ДП «Корюківське лісове господарство»


29 Январь 2019

0 коммент.:

Дописати коментар