30 березня 2019

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбувся ІІ Круглий стіл: «Пожежі у природних екосистемах. Деградація та знищення лісових масивів. Фітомеліорація девастованих ландшафтів»



29 березня у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності кафедра екологічної безпеки навчально-наукового інституту цивільного захисту провела ІІ Круглий стіл: «Пожежі у природних екосистемах. Деградація та знищення лісових масивів. Фітомеліорація девастованих ландшафтів».

В обговорені взяли участь представники нашого Університету, Національного лісотехнічного університету України, а саме: консультант із сталого розвитку, к. с.-г. н. Карабчук Д.Ю, доцент кафедри екології Національного лісотехнічного університету України, к. с.-г. н., доцент Чернявський M.В., доцент кафедри ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства та урбоекології Національного лісотехнічного університету України, к. с.-г. н, доцент Шукель І.В. Були розглянуті такі питання: особливості виникнення та поширення пожеж у природних екосистемах (лісові пожежі, пожежі на сміттєзвалищах і породних відвалах шахт) та дослідження умов, які цьому сприяють; екологічна небезпека пожеж у природних екосистемах; екологічна небезпека девастованих ландшафтів (сміттєзвалищ, породних відвалів шахт, техногенних водойм, промислових об’єктів); наукові основи локалізації та ліквідації пожеж у природних екосистемах; деградація лісових екосистем під впливом природних та антропогенних процесів, тощо.

Обговорення питань та проблем у сфері пожеж у природних екосистемах створило хорошу наукову платформу для подальших досліджень, вирішення нагальних проблем та співпраці.

Опубліковано: 29.03.2019, 19:55
https://www.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/91675.html


0 коммент.:

Дописати коментар