29 березня 2019

Уряд Гройсмана звинувачено в покриванні незаконної вирубки лісів



ZIK

Попри заборону вивезення лісу-кругляка, уряд Гройсмана далі «кришує» контрабанду лісу під виглядом дров.

Про це в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Віктор Кривенко.

На запитання ведучого про те, чи є в Україні ресурси для швидкого подолання бідності, пан Кривенко сказав, що безумовно є, але треба проводити правильну економічну політику.

«Треба менше красти на митниці. Я співавтор закону про заборону вивозу лісу-кругляка. Після цього в нас з'явилося 100 нових підприємств. І це незважаючи на те, що уряд України «кришує» контрабанду лісу під виглядом дров і через своє Держлісагентство покриває незаконні вирубки», – зазначив політик.

За його словами, таке свавілля панує в усіх галузях економіки. Зокрема він зауважив, що агрокомпанії «Наша ряба» за 2 роки віддали 2,2 мільярда гривень дотацій замість того, щоб дати по 5 мільйонів підтримки на агробізнес у селах.

«Подивіться, що відбуватися в Держенергонадрах з родовищами. Полтавська облрада віддала 15 газоносних родовищ приватним компаніям, а не державному Укргазвидобуванню», – наголосив Кривенко.

Також він додав, що лише перед виборами починають людям щось видавати – чи то осучаснюють пенсії, чи видають втрачені вклади, як це робили 10 років тому. На його думку, людей спеціально роблять бідними, бо бідними людьми легше керувати.

«Я рік їжджу з презентацією економічної програми на 600 сторінок, в якій вказано, що якщо займатися певними галузями, то ми через 10 років досягнемо середньої зарплати 988 доларів і відповідно пенсії 489 доларів. Після цього до мені підійшла жінка і сказала, що їй подобається така пенсія, але вона не доживе до цього, і чи можу я їй збрехати, що це буде через рік. Вона сказала, що знає, що це неправда, але хоче це чути. Я їй сказав, що так їй брешуть 27 років», – прокоментував гість програми.

Нагадаємо, що середній розмір пенсії станом на 1 березня збільшився на 19,3% – до 3033 гривень з 2542 гривень станом на 1 січня цього року. 

0 коммент.:

Дописати коментар