05 травня 2020

Під Житомиром на знищеній пожежею ділянці лісу висадили 5 тис. саджанців сосни. ФОТОрепортаж

Лісники висадили 5 тис. саджанців сосни на знищеній пожежею ділянці в Богунському лісництві на околиці Житомира.

Про це повідомляє Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства, передає Цензор.НЕТ.
"Наприкінці минулого тижня працівники Богунського лісництва разом з директором підприємства Русланом Карчевським та головним лісничим Сергієм Дубницьким на трьох ділянках загальною площею 1 гектар посадили 5 тисяч штук саджанців сосни звичайної", - йдеться в повідомленні.



Зазначається, що саджанці вирощені за особливою технологією в спеціальних касетах, що дозволяє висаджувати їх протягом усього вегетаційного періоду.



Рослини можуть прижитися на новому місці навіть тоді, коли оптимальні терміни для їхньої посадки минули.



В облуправлінні лісового господарства зауважили, що два тижні тому сильний вітер обірвав електричні дроти, від чого виникла пожежа в лісовому масиві Богунського лісництва неподалік Житомира. Вогонь практично знищив дворічні лісові культури.



Також читайте: Лісівники Житомирщини висадять нові дерева на місці спаленого лісу

https://censor.net.ua/ua/photo_news/3193373/pid_jytomyrom_na_znyscheniyi_pojejeyu_dilyantsi_lisu_vysadyly_5_tys_sadjantsiv_sosny_fotoreportaj

***



27.04.20 16:46

Лісівники Житомирщини висадять нові дерева на місці спаленого лісу


Лісівники Житомирщини створюють додаткові розсадники, щоб у постраждалих від пожеж лісах висадити нові дерева наступного року.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Зазначається, що в регіоні немає лісогосподарського підприємства, яке б не постраждало від пожеж.

Тому керівникам усіх лісгоспів доручено в стислі терміни додатково посіяти насіння основних лісоутворюючих порід. За необхідності на підприємствах створять нові тимчасові лісорозсадники.
"Лісівники області можуть запевнити громадськість, що на всіх площах, які вимагають залісення, буде обов'язково посаджено ліс. Було б добре, якби ще й наші жителі берегли його і не палили", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, станом на 27 квітня пожежі в лісових масивах Овруцького та Олевського районів Житомирської області локалізовано.

0 коммент.:

Дописати коментар